Annonce
Lemvig

Ingen penge til bebudet besøgscenter: - Der skal da nok komme 'noget'

Der er penge i vindmøllerne på Høvsøre - men de rækker ikke til et større besøgscenter. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Et lokale bliver indrettet som besøgsrum, og derudover laves en udendørs udstilling

Høvsøre: Lemvig Kommune kan godt drosle forventningerne ned til det besøgscenter, der blev lovet, da staten i 2017 besluttede at udvide testcenteret for store vindmøller ved Høvsøre. Ved den lejlighed blev det indføjet i aftaleteksten, at der også skal anlægges et besøgs- og udstillingscenter i samarbejde med Lemvig Kommune, men på producenternes regning.

Den konservative energiordfører, Orla Østerby, Bækmarksbro, fortalte dengang, at teksten er kommet med på hans initiativ.

- Meningen med aftaleteksten er, at det nye center på Høvsøre investeringsmæssigt skal svare til centeret i Østerild, sagde han til avisen umiddelbart efter afalens indgåelse.

Centeret på Østerild er stort og besøgt af mange mennesker, men sådan bliver det ikke på Høvsøre.

- Vi har ikke set nogle penge til centeret, konstaterede Peter Hjuler Jensen, DTU Vindenergi, da han onsdag aften deltog i et informationsmøde i Bøvling Forsamlingshus.

Her fik han spørgsmålet om det kommende informationscenter og forklarede, at der da nok skulle komme "noget".

- Vi har lovet at lave et besøgssted i vores eksisterende kontor i samarbejde med Klimatorium i Lemvig, men det bliver ikke noget stort. Det bliver måske et lokale, der kan rumme en skoleklasse, der vil være nogle toiletter og en udendørs udstilling. Og det skal drives af Klimatorium, sagde han.

Dermed afviste han planerne om et stort besøgscenter som det eksisterende i Østerild, der har op mod 50.000 gæster om året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Skød salut i mindeparken

Annonce