Annonce
Lemvig

Ingen vil i menighedsrådet i Thyborøn

Der er en stor menighed i Thyborøn, og en stor del af dem viste sig, da den nye kirke blev indviet i 2011. Men tirsdag aften var de væk. Arkivfoto: Tommy Kofoed
Indkalder til ny valgforsamling 6. oktober, hvor man skal forsøge at samle et nyt menighedsråd
Annonce

Thyborøn: Menigheden i Thyborøn har fået et problem. Hele menighedsrådet ønsker at trække sig, men på opstillingsmødet tirsdag aften var der ikke én eneste, der ønskede at overtage én af pladserne.

- Derfor har vi ingen kandidater til menighedsrådet, og derfor må vi have en ny ombæring, siger Kristen Broe, der er både er formand for menighedsrådet og for valgbestyrelsen.

Opstillingsmødet - eller valgforsamlingen - blev holdt i sognelokalet i Thyborøn Kirke. Her skulle det nye menighedsråd sammensættes efter de nye valgregler. Det gør det muligt at sammensætte et menighedsråd på samme måde som en bestyrelse på en generalforsamling. Knap 20 var mødt op til valgforsamlingen, hvor medlemmerne af det eksisterende menighedsråd stod fast på, de alle ønskede at trække sig.

- Alle har forskellige årsager til, at de vil trække sig. For mit eget vedkommende kan jeg sige, at det er 20 år siden, at jeg blev valgt første gang, og flere af de andre har også siddet i rådet i lang tid, forklarer Kristen Broe.

Alligevel lykkedes det ikke at finde en eneste kandidat til et nyt menighedsråd.

- Man kan undre sig over, at der ikke er større interesse for selve valget. Man kan tage de positive briller på og sige, at folk blot er vant til, at det kører og ikke har været utilfreds med, at det har været de samme mennesker i rådet gennem en årrække, siger Kristen Broe.

Alligevel gør man nu et nyt forsøg og indkalder til en ny valgforsamling 6. oktober.

- Frem til da må vi forsøge at oplyse folk om problemet og håbe, der kommer flere, siger Kristen Broe.

Hvis det ikke lykkes at samle et nyt menighedsråd, kan biskoppen bede menighedsrådet i et nabosogn om at administrere sognet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Stort fremmøde til valget

Lemvig

Jesper Andersen sælger Danbolig

Annonce