Annonce
Holstebro

Ingen yderligere smitte på botilbud: Direktør ser lyst på tingene - 7-9-13

Det var en kviktest, der viste et positivt tilfælde på et botilbud i Vinderup i sidste uge. Men generelt ser såvel tallene som evnen til at kontrollere yderligere smitte fornuftig ud, konkluderer direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune, Lone Becker Kjærgaard. Hun glæder sig desuden over, at vaccinationerne skrider planmæssigt frem. Hovedparten af beboerne på kommunens plejecentre er nu vaccinerede. Foto: Morten Stricker
Annonce

Vinderup: Med 15 bekræftede tilfælde de seneste syv dage fastholder Holstebro Kommune et lavt smittetal.

Men der skal ikke ses længere end mod Kolding Kommune (278 tilfælde) for at finde et eksempel på, hvor hurtigt smitten kan sprede sig.

Derfor blev der heller ikke taget nogen chancer, da medarbejdere på henholdsvis Botilbuddet Rydehjemmet i Vinderup og Nørre Boulevard Skolen i sidste uge blev testet positiv for covid-19. Begge steder er ansatte, beboere og elever siden blevet testet.

- Der er ikke registreret smitte på nogen plejehjem, og hvad angår botilbuddet, hvor en medarbejder testede positiv i sidste uge, har der ikke været andre tilfælde. Så på mit område ser det - 7-9-13 - positivt ud med hensyn til at undgå smitte, siger Lone Becker Kjærgaard, der er direktør for social og sundhed i Holstebro Kommune.

På Nørre Boulevard Skolen i Holstebro er 23 elever og syv ansatte sendt i selvisolation, indtil prøver mandag og onsdag forhåbentligt kan vise et negativt resultat.

Den positive covid-19-test i Vinderup skete i forbindelse med en kviktest, og i Holstebro havde den skole-ansatte ikke oplevet symptomer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce