Annonce
Mad og drikke

Inges Køkken: Æbleringe

Foto: Skovdalnordic.com

På fotostudiet i Odense har vi ansat en rigtig kok med fin uddannelse og fine restauranter bag sig. Han har hjulet mig med disse æbleringe. De smager meget dejligt og er en skøn dessert, men også gode til ost.

4 store æbler

1 ½ dl mel

¼ tsk. bagepulver

2 spsk. sukker

1/4 tsk. salt

1/4 tsk. kanel

1 æg str. L

1½ dl mælk

Olie til friturestegning

Til kanelsukker:

5 spsk. sukker

2 tsk. kanel

Æblerne skylles grundigt og skæres i skiver på et par centimeters tykkelse.

Brug udstikkere til runde æbleringe og stik midten ud.

Miks mel, sukker, bagepulver, kanel og salt i en skål.

Bland sammenpisket æg og mælk i en skål.

Si melblandingen ned i æggemassen og miks godt.

Varm olie i en dyb pande.

Dyp æbleringe i dej og læg dem ned i olien.

Steg æbleringene lidt ad gangen, til de er gyldne og sprøde.

Miks sukker og kanel til kanelsukker og drys æbleringene med det.

Annonce
Foto: Skovdalnordic.com
Foto: Skovdalnordic.com
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce