Annonce
Mærkedage

Instruktøren bag familiefilm og komedier

Tilde Harkamp har instrueret julekalendere som "Tvillingerne og Julemanden", og senest stod hun for at lave filmen "Jagtsæson". 12. november fylder hun 50 år.
Annonce

50 år: Hun har instrueret tv-serier, julekalendere og spillefilm, og senest var hun bag et rullende kamera i komedien "Jagtsæson", der for nylig fik premiere på de store biograflærreder.

Tirsdag den 12. november fylder den danske filminstruktør Tilde Harkamp 50 år.

Hun har en bachelor i kommunikation og en i sprog og økonomi, og så har hun også en master i tv-drama fra Goldsmiths University i London.

Noget af det første Tilde Harkamp beskæftigede sig med i arbejdet som instruktør var netop dramagenren.

Hun var med til at instruere serien "2900 Happiness" fra 2007 og har siden arbejdet med flere projekter som "Lærkevej" og TV2's julekalendere "Ludvig og Julemanden" og efterfølgeren "Tvillingerne og Julemanden".

Men Tilde Harkamps debut på en spillefilm blev først en realitet i 2015 med familiefilmen "Iqbal og den hemmelige opskrift", der handler om den 13-årige dreng Iqbal Farooq.

Han har sin daglige gang i en folkeskole på Nørrebro i København, og filmens handling fokuserer på emner som politisk korrekthed, fordomme og indvandrerpolitik.

Filmen blev en så stor succes, at den i 2016 blev nomineret til fire Robert-priser - blandt andet i kategorierne årets børne- og ungdomsfilm og årets originale sang. Filmen vandt sidstnævnte pris.

Drama, komedier og familievenlige film og -serier er de primære genrer, den danske instruktør har beskæftiget sig med gennem årenes løb.

Tilde Harkamp har også været bag rullende kameraer i de populære tv-serier "Krøniken", "Klovn", "Rejseholdet" og "Nikolaj og Julie".

Alle fire serier har rullet over skærmene i mange danske hjem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Bil ramte motorcyklist

Annonce