Annonce
Kultur

International kunst skabt i mødet med midt- og vestjyske lokalmiljøer

"Too windy for mosquitoes" af Douwe Dijkstra (NL) kan ses på adressen: Beddingen, Vesthavnen 6, Thorsminde. PR-foto
På utraditionelle lokaliteter rundt om Nissum Fjord kan man opleve international kunst, når dette års Meetings-festival løber af stablen fra 30. august til 8. september.

Nissum Fjord: Meetings er et projekt, der er skabt af den lokale kunstnerdrevne forening ET4U i samarbejde med en lang række andre foreninger og lokalsamfund.

ET4U har inviteret internationale og danske kunstnere på arbejdsophold i Midt- og Vestjylland. Med inspiration i mødet med lokalområdet og -befolkningen har kunstnerne skabt en række nye video- og performanceværker. Det hele kulminerer ved dette års Meetings-festival, hvor de færdige værker vises på forskellige lokaliteter rundt om fjorden. Sammen med de nye værker vises også en lang række tidligere producerede videoværker.

Annonce
"Blæser ved Havet" er et af de danske bidrag af Hanne Nielsen & Birgit Johnsen. Videoinstallationen kan ses på adressen: Høvsørevej 62, Bøvlingbjerg. PR-foto

Skabt i mødet med lokale

Kjeld Pedersen fra Sdr. Nissum har haft besøg af Louise K. Wilson fra England og Michal Kindernay fra Tjekkiet. De to kunstnere har skabt en video, der tager sit udgangspunkt i naturen omkring Sdr. Nissum og lokalbefolkningens forhold til den. Efter mødet har Kjeld Pedersen besluttet, at Louise K. Wilson og Michal Kindernay gerne må benytte hans fiskerhytte til at fremvise værket.

Sådanne møder er med ET4Us hjælp skabt rundt om hele Nissum Fjord.

Kunstnere fra 17 lande

Festivalen omfatter i alt 42 værker vist på 27 adresser og skabt af 49 kunstnere fra 17 lande. Den foregår rundt om Nissum Fjord fra 30. august til 8. september.

Den officielle åbning finder sted i Den gl. Auktionshal i Thorsminde 30. august kl. 15. Man kan se det fulde program på et4u.dk.

Videoværkerne kan som udgangspunkt opleves i tidsrummet klokken 10 til 20. Performanceværkerne vises på fastsatte tidspunkter i løbet af festivalen. Der er fri entré.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Sløjfer strandbeskyttelsen ved havne

Kultur

Harboøre har en ægte "jule-vej"

Struer For abonnenter

SSP om ny indsats: - Man er så provokerende i sin adfærd, at det er fuldstændig ligegyldigt, om det er politiet, der kommer, eller ej

Annonce