Kultur

International kunst skabt i mødet med midt- og vestjyske lokalmiljøer

"Too windy for mosquitoes" af Douwe Dijkstra (NL) kan ses på adressen: Beddingen, Vesthavnen 6, Thorsminde. PR-foto
På utraditionelle lokaliteter rundt om Nissum Fjord kan man opleve international kunst, når dette års Meetings-festival løber af stablen fra 30. august til 8. september.

Nissum Fjord: Meetings er et projekt, der er skabt af den lokale kunstnerdrevne forening ET4U i samarbejde med en lang række andre foreninger og lokalsamfund.

ET4U har inviteret internationale og danske kunstnere på arbejdsophold i Midt- og Vestjylland. Med inspiration i mødet med lokalområdet og -befolkningen har kunstnerne skabt en række nye video- og performanceværker. Det hele kulminerer ved dette års Meetings-festival, hvor de færdige værker vises på forskellige lokaliteter rundt om fjorden. Sammen med de nye værker vises også en lang række tidligere producerede videoværker.

"Blæser ved Havet" er et af de danske bidrag af Hanne Nielsen & Birgit Johnsen. Videoinstallationen kan ses på adressen: Høvsørevej 62, Bøvlingbjerg. PR-foto

Skabt i mødet med lokale

Kjeld Pedersen fra Sdr. Nissum har haft besøg af Louise K. Wilson fra England og Michal Kindernay fra Tjekkiet. De to kunstnere har skabt en video, der tager sit udgangspunkt i naturen omkring Sdr. Nissum og lokalbefolkningens forhold til den. Efter mødet har Kjeld Pedersen besluttet, at Louise K. Wilson og Michal Kindernay gerne må benytte hans fiskerhytte til at fremvise værket.

Sådanne møder er med ET4Us hjælp skabt rundt om hele Nissum Fjord.

Kunstnere fra 17 lande

Festivalen omfatter i alt 42 værker vist på 27 adresser og skabt af 49 kunstnere fra 17 lande. Den foregår rundt om Nissum Fjord fra 30. august til 8. september.

Den officielle åbning finder sted i Den gl. Auktionshal i Thorsminde 30. august kl. 15. Man kan se det fulde program på et4u.dk.

Videoværkerne kan som udgangspunkt opleves i tidsrummet klokken 10 til 20. Performanceværkerne vises på fastsatte tidspunkter i løbet af festivalen. Der er fri entré.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Kursændring: Nu må Claudis Have godt servere alkohol

112

Taget udbrændte: 80 grise overlevede ildebrand

Kultur For abonnenter

Bent Busk er som sin berygtede taske - altomfavnende

Tophistorier

Lemvig-Thyborøn For abonnenter

Mere end en måde at erstatte 149 mål og 93 assist

Holstebro For abonnenter

I klemme hos Vestforsyning: Beboere skal betale 108.000 kroner for nye vand- og varmerør

Kultur

Søstrene Bisp: Med fadervor kan vi lægge vores bekymringer fra os

Fadervor: Niecen skal døbes, bedstefar begraves, sønnen konfirmeres, eller familien skal i kirke juleaften, for sådan har vi altid gjort. Og hver gang folder vi vores hænder og beder i fællesskab fadervor, for også det har vi altid gjort. Nogle af os beder indfølt og i stor koncentration, andre af os tænker måske på noget andet, mens remsen næsten af sig selv kommer ud af munden - meditativt og i langsom takt - og et barn eller to spekulerer måske på ord som ”vorde” og ”skyldnere” og forstyrrer mor eller far med et hviskende ”hvad betyder det?”. Skal vi være ærlige, forstår mange af os voksne heller ikke fadervor til fulde, men det har vi mulighed for bedre at kunne nu. I bogen ”Oplysning til borgerne om Fadervor” gennemgår Marianne Christiansen, biskop over Haderslev Stift, og Tine Lindhardt, biskop over Fyens Stift, bønnen sætning for sætning - ord for ord. De er ikke altid enige, men i bogen reflekterer de på skift og kommenterer hinandens tanker, og de håber, at det kan føre til, at læserne vil tænke videre og også føle, at de har fået hjælp til en større forståelse af bønnen og den kristne tro. - For der er en større interesse for bøn i dag. Flere kristne er begyndt at tænke over deres egen bøn - måske fordi muslimerne og deres måde at bede på er langt mere synlig, siger Marianne Christiansen og tilføjer: - Vi vil også gerne have, at fadervor ikke blot er et passivt beredskab, man griber til, når man for eksempel sidder ved et dødsleje, men at man får et mere dagligdags forhold til bønnen.

Lemvig

Hvem skal være årets frivillige

Livsstil For abonnenter

Forfatter Svend Åge Madsen fylder 80: Jeg fik lært det med pigerne takket være, at jeg skrev

Lemvig

35 kilometer gravearbejde med spændende fund er snart afsluttet

Lemvig

Plads til flere blomster: - Det må gerne være visuelt dejligt at se på

Annonce