Annonce
Holstebro

Især for boligejere: Nyt stort tilskud til energiforbedringer

På torsdag træder en hel ny ordning i kraft, hvor ejere af helårshuse kan søge om tilskud til efterisolering af et ældre hus eller til udskiftning af vinduer og døre. Men også om tilskud til en luft-til-væske varmepumpe, som erstatter et gasfyr eller et oliefyr. Arkivfoto: Morten Stricker
Fra på torsdag har boligejere - men også andelsforeninger - mulighed for et helt nyt statstilskud til energiforbedring i ældre helårshuse - den såkaldte "bygningspulje".
Annonce

Nordvestjylland: Snart træder der en hel ny model i kraft for tilskud til efterisolering af et helårshus - den såkaldte "Bygningspuljen", som afløser energiselskabernes hidtidige ordning.

Og fra 15. oktober kan man søge om energiforbedringer i helårsbeboelse. Det fremgår af Sparenergi.dk, som er den hjemmeside, hvor man kan søge.

Det er ikke blot privatpersoner, som kan søge, men også en andelsforening eller ejerforening i en etageejendom.

Det er Folketinget, som har vedtaget den nye lov, og 10. oktober underskrev Klima-, Energi, og Forsyningsmister Dan Jørgensen (S) den bekendtgørelse, som gælder for loven.

Annonce

15-30 procent tilskud

Her fremgår det, at man kan få op til 620 kroner i tilskud per kvadratmeter til udvendig efterisolering af en massiv ydermur - eller 62.000 kroner i tilskud til en ydermur på 100 kvadratmeter, hvor markedsprisen er anslået til 210.000 kroner. Ved efterisolering af tagrum er det et tilskud på op til 18.000 kroner for et areal på 100 kvadratmeter, hvor markedsprisen er sat til 60.000 kroner.

Til vinduer er der et tilskud på cirka 25 procent af udgiften, og her er der regnet med en pris på cirka 12.000 kroner for et vindue eller en dør på to kvadratmeter, mens der til ovenlysvinduer er et tilskud på cirka 1500 kroner.

Der er også mulighed for tilskud på op til 30 procent af prisen ved installation af en luft-til-væske varmepumpe, som kan erstatte et olie- eller gasfyr, og som let kan løbe op i cirka 100.000 kroner. Men altså ingen tilskud i sommerhuse.

Der er afsat 240 millioner kroner i tilskud i 2020, og det er et krav, at man søger, inden arbejdet går i gang.

For at søge tilskud skal bygningen være energimærket efter 1. oktober 2012. Kravet gælder dog ikke for konvertering til varmepumpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce