Annonce
Læserbrev

It. Hvorfor vente på bredbåndspuljen i Hjerm?

David Elsass. Pressefoto

Debat: Den september kunne man i Dagbladet Holstebro-Struer læse, at Struer Kommune vil give 500 kroner i tilskud pr. husstand i Hjerm, der søger og bliver tildelt Energistyrelsens bredbåndspulje, så der kan blive gravet kabler ned i området.

Som repræsentant for de mobile bredbåndsforbindelser undrer jeg mig over det ensidige fokus på bredbåndspuljen, som kun omfatter de kablede af slagsen. Langt de fleste husstande kan nemlig få en god forbindelse, der dækker deres behov, med mobilt bredbånd, som blot kræver en stikkontakt, en router og et simkort.

Tidligere på året foretog vi hos teleselskabet 3 en befolkningsundersøgelse blandt 2000 danskere, som viste, at tilfredsheden med mobilt bredbånd var på højde med fibernet og langt over bredbånd via kabel-tv og kobbernet. Undersøgelsen viste også, at 59 procent af vestjyderne ikke har undersøgt, om der findes bedre internetløsninger på markedet end deres nuværende. Det er ærgerligt, for der er både penge og besvær at spare.

Derfor vil jeg anbefale kommunens borgere at besøge Energistyrelsens side www.tjekditnet.dk, hvor man kan indtaste sin adresse og få at vide, hvilke hastigheder man kan forvente af mobilt bredbånd på egen matrikel. Hvis man er i tvivl om en hastighed er "nok", er det værd at notere sig, at Netflix fx anbefaler 5 Mbit/s download til streaming i HD-kvalitet. Så med mindre man er en husstand med mange samtidige streamere eller gamere, som for eksempel spiller Fortnite, burde en mobil bredbåndsløsning fint dække behovet.

Og uanset hvad er det relativt nemt at afprøve, før man beslutter sig for at grave hele byens fortove og indkørsler op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Lemvig

Ny kunstmesse i hallen

Annonce