Erhverv

Iværksætter i Ribe: Fra et liv med træ voksede idéen til Woodupp

Mads Vesterby Hansen (tv.), der står bag Woodupp i Ribe, har specialiseret sig i træprodukter inden for indretning. For et par måneder siden ansatte han Troels Johansson (th.), så nu er de to i virksomheden. Foto: André Thorup
27-årige Mads Vesterby Hansen var ikke i tvivl, da han for fire år siden satte kursen mod en tilværelse som selvstændig. Træ skulle være stammen i hans virksomhed, der fik navnet Woodupp.

En almindelig arbejdsdag for Mads Vesterby Hansen består af at varetage kundeservice, pakke farveprøver og sende ordrer afsted. Han er ejer af virksomheden Woodupp, der indtil for små to måneder siden kun bestod af ham selv. Nu har han ansat Troels Johansson.

- Vi er en lille virksomhed, og vi laver det meste selv, fortæller Mads Vesterby Hansen fra et lille kontor i trævirksomheden Pvh Finer A/S i Ribe, hvor Woodupp har base og lager.

Det er hans far, der står bag Pvh Finer A/S, som er en underleverandør af træ. Det er også her, Woodupp får sine produkter produceret. De to vigtigste ord i den sammenhæng er træ og indretning. På webbutikkens hylder er det muligt at vælge mellem tre hovedprodukter. Det kan være trævægge, der er produceret af egetræ eller nåletræ. På hylden er også skydedøre af træ og det sidste nye skud på stammen: akustikpaneler. De har den egenskab, at de skaber gode lydforhold i boligen. Og det er noget, som Mads Vesterby Hansen oplever en efterspørgsel på.

- Det er gået ret hurtigt på det seneste. Især med det nyeste produkt akustikpaneler, som vi lancerede for et lille år siden. Det er gået rigtig stærkt med dem, for akustik er et stort emne inden for byggeri, fortæller han.

Woodupp

Virksomheden Woodupp blev etableret i 2015 af Mads Vesterby Hansen.

Den er en webbaseret butik, der sælger produkter inden for træ og indretning, der bliver produceret hos virksomheden Pvh Finer A/S.

Produkterne består blandt andet af trævægge som for eksempel akustikpaneller og skydedøre.

Adressen er Industrivej 53, 6760, Ribe.

Læs mere på www.woodupp.dk.

Naturen gror ind i stuen

I det hele taget synes Mads Vesterby Hansen, at han rammer en tidsånd med sine produkter.

- Selve looket er meget oppe i tiden, og træ generelt er på vej ind i indretningen igen. Den kombination kan folk godt lide. Vi synes, vi tilbyder et moderne look, mener han.

De første frø til Woodupp blev sået i 2015. På det tidspunkt læste Mads Vesterby Hansen til marketingsøkonom i Aarhus på en iværksætterlinje. Den sidste del af uddannelsen skulle foregå i praktik. I den forbindelse så den unge iværksætter sit snit til at bruge sin praktiktid til at gøde jorden til sin egen virksomhed, som også var en mulighed på uddannelsen. Resultatet blev Woodupp.

- På den måde kunne jeg sidde og arbejde på mit eget. Det har jeg altid haft lyst til. Hele min familie har været selvstændige, og jeg er vokset op med min fars virksomhed, der er en træproduktion i Ribe. Det var også med det udgangspunkt, at jeg udviklede mine produkter, fortæller han.

Produkt til Amazon

Praktikperioden gav også tid til at udvikle hjemmesiden og finpudse designet. I dag, fire år senere, er han lykkes med sit mål.

- Min idé var at lave et færdigt produkt, som kunne forhandles uden mellemled, forklarer Mads Vesterby Hansen, som godt nok har fundet penge i budgettet til at ansætte en ekstra mand, men som stadig selv arbejder hos sin far ved siden af sin virksomhed.

- Pengene bliver stadigvæk brugt på at udvikle Woodupp.

Indtil videre har Woodupp kunder i Danmark og en forhandler i Tyskland, men ambitionen er at få hul til udlandet og komme længere ud i verden med produkterne. Til at starte med satser Mads Vesterby Hansen på England og Sverige.

- Jeg håber, at vi på sigt kan ansætte flere folk og udvikle en masse nye, spændende produkter, fortæller han og nævner et projekt, som han lige for tiden er ret optaget af.

- Vi har udviklet et produkt, som kun bliver solgt gennem Amazon (amerikansk virksomhed baseret på internethandel, red.), der er en stor og spændende spiller på markedet, fortæller han.

Woodupp sælger blandt andet trævægge og skydedøre til indretning. Her ses Mads Vesterby Hansen i produktionen. Foto: André Thorup
0/0
Annonce
I Sydkorea

Ingen siger nej til en fest med de kongelige

Erhverv For abonnenter

Analyse: Den smarte vej til elbiler - uden strømafbrydelser

En ny regering er ved tage form, og det er det helt rigtige tidspunkt, hvis man skal påvirke indholdet af et nyt regeringsgrundlag. Men elselskaberne er på en hård opgave, for milliardinvesteringer i kabler nede i jorden lyder ikke ret spændende. Alle vil gerne høre om havvindmøller og lækre elbiler, der kan indfri vores grønne ambitioner, men forbindelsen midt imellem - elnettet - hører man sjældent om. De kedelige kabler er bare svære at komme uden om, og straffen for at gøre det falder som en hammer. I Tyskland er der bred politisk opbakning til den grønne omstilling, ”Energiewende”, der skal udfase atomkraft og kulkraftværker. Men landet har forsømt at opgradere sit elsystem, og derfor er det svært at få grøn energi fra vindmøllerne i nord sendt ned til den tunge bayerske industri i syd. Problemet er, at når man har erkendt efterslæbet, er det for sent. Det tager hurtigt 10 år at planlægge og grave sig igennem tusindvis af kilometer jord for at fremtidssikre kablerne. Dansk Energi foreslår det, man kalder ”den smarte vej”. Det er ikke den dyreste løsning, men koster dog 32 milliarder kroner frem mod 2030. Det smarte består i, at man ikke behøver at levere elkapacitet efter, at vi alle sammen skal oplade elbiler og samtidig stege frikadeller på komfuret, tørre tøj i tumbleren og have fuldt blus på varmepumpen. Hvis vi forbrugere kan leve med, at elbilen først bliver ladet op om natten, når der er ledig kapacitet, bliver det langt nemmere og billigere at indfri klimadrømmene. Det kræver noget intelligens i systemerne, som ikke helt er opfundet nu. Men det kræver først og fremmest, at forbrugerne accepterer nogle begrænsninger, som vi ikke er vant til. Vi kan godt insistere på, at bilen skal lades maksimalt op her og nu, når vi parkerer den i carporten. Men så risikerer vi, at strømmen ryger på hele villavejen, når vi sætter stikket i.

Pension

Sparekassens bedste pensionsråd: Hellere lidt end ingenting

Erhverv

Tre bud på, hvordan virksomheder får ansatte til at tage større ansvar?

Erhverv

Christiansminde Dambrug vil øge produktionen med 30 procent

Annonce