Annonce
Erhverv

Iværksætter rydder op med den digitale kost på hotellerne

Christian Markedal er med sit digitale koncept DigitalGuest på vej til at erstatte den velkendte, gammeldags hotelmappe til fordel for en dynamisk digital serviceløsning. Foto: Jørgen Høg
Christian Markedal vil revolutionere det globale marked for hoteller og rydde op på værelserne.
Annonce

AARHUS: Mapper og magasiner, som møder gæsten på hotelværelset, er typisk proppet med uaktuelle oplysninger.

- Det virker ærligt talt lidt gammeldags og temmelig usexet, synes Christian Markedal fra Aarhus.

Med DigitalGuest har han derfor sat sig for at rydde op på hotelværelserne.

- For fire år siden mødte jeg en gammel ven, og vi blev enige om, at vi ville skabe noget mere moderne end de håbløst gammeldags mapper med oplysninger om minibar, telefonnumre og henvisninger til restauranter og turistattraktioner, som vi alle kender fra hotelværelser i hele verden.

DigitalGuest er en altomfattende erstatning for den utidssvarende mappe, og det er ikke bare en app. Det er en digital service, alle gæster kan anvende via nettet og det enkelte hotel.

Det er desuden en moderne digital kommunikationsplatform, som gør gæster i stand til at booke et bord, bestille teaterbilletter og i det hele taget orientere sig om, hvad der sker i byen lige nu.

- Med DigitalGuest sparer vi alt papiret væk. Vi siger farvel til de kendte magasiner og de oldnordiske plastikmapper. Vi er på den måde yderst bæredygtige, og personalet på hotellerne slipper for at løbe rundt på gangene med nye papirsider til mapperne. I vores setup opdateres alle oplysninger snildt med et enkelt klik, fortæller Christian Markedal.

Christian Markedal og DigitalGuest

  • Christian Markedal vurderer selv, at det kun er lykkedes ham at etablere DigitalGuest på grund af de fejl, han tidligere har begået, og hvad han har lært af det. Det samme gælder hans forretningspartner Jonathan Bjerg Jacobsen, der startede sin første virksomhed som 16-årig med websalg af bling-bling smykker.
  • Christian har selv beskæftiget sig med iværksætteri, siden han var 17 år, da han købte en container fra Kina fyldt med bil-styling og solgte det via en webshop. Siden har han etableret flere forskellige startup-selskaber, blandt andet et online tattoo magasin, en coaching-app om personlig udvikling, og han var med til at skabe gennemsigtighed i bilbranchen via tilbudsportalen Biibo.dk.
  • Christian Markedal har ligesom sin medejer en baggrund fra håndsværksbranchen. Han har arbejdet som automekaniker. I ejerkredsen sidder foruden Christian og Jonathan også Steen Thygesen, der har udgivet trykte hotelmagasiner og turistguides de sidste 20 år.
  • Christian og Jonathan mødte hinanden på Comwell Hotel i Aarhus, hvor Jonathan arbejdede. Her startede de med at joke lidt om, at de skulle droppe alt og satse 100 procent på DigitalGuest. Og sådan blev en joke til ramme alvor.
Annonce

Tredobler omsætningen i år

Status efter tre år er, at virksomheden kan notere sit første positive cashflow.

- Og det er vi ganske stolte over. Vi fik skudt tre mio. eksterne kroner ind i DigitalGuest sidste år, og allerede i år forventer jeg, vi går i nul på driften. Vi forventer, at vi i år tredobler omsætningen i forhold til sidste år, og lige nu knokler tre ansatte med at servicere de knap 100 hoteller i de fem lande plus Færøerne, der i dag er med i DigitalGuest, forklarer Christian Markedal.

DigitalGuest skræddersyr en løsning til det enkelte hotel. Hotel GUESTapart/aarhus er blandt de tilfredse danske kunder.

Direktør Niels Bonkegaard fortæller, at setuppet fra DigitalGuest matcher deres ambitioner 100 procent med fokus på den fulde digitale oplevelse i et grønt og bæredygtigt miljø.

- Vi har sagt farvel til alt papir, alt kører digitalt, og hos os kan kunden desuden tjekke ind og ud digitalt og betale for sin morgenmad via sin mobiltelefon, fortæller han.

Annonce

Danmark som testland

Danmark er stadig det største marked for den unge Aarhus-baserede virksomhed, men det er planen om tre år at have rullet den digitale løsning ud på 1000 hoteller, primært i Europa.

- Inden for de kommende år regner jeg med, at vi har fået et solidt fodfæste i det sydlige Europa, der er målet for vores næste angreb.

Christian Markedal fortæller, at Danmark er et godt testland for DigitalGuest.

- Efter en periode med stilstand taler alle nu om bæredygtighed og digitalisering. Hotelbranchen herhjemme er en lille, tæt familie, hvor alle kender hinanden, så når vi gør det godt hos én hotelkæde, så rygtes det hurtigt til andre kæder gennem det fintmaskede netværk. På grund af den aktuelle fokus på digitalisering vurderer vi, at det vil være relativt nemt at rulle DigitalGuest ude herhjemme, forklarer Christian Markedal og fortsætter:

- Jeg regner med, at vi over de kommende tre år vil vokse forretningen fra en årlig omsætning på to mio. kroner til 25 mio. kroner. Den operation vil kræve en række nye partnerskaber, og dermed regner jeg også med, at vi inden for den kommende tid vil alliere os med nye samarbejdspartnere i en form for delejerskab.

Blandt kunderne er det nyopførte hotel i Aarhus Nord, Hotel Guestapart, der åbnede i april i år. Foto: Jørgen Høg
Annonce

Investorer står bag

Ud over vækst og kontakt med flere hoteller vil DigitalGuest også udvikle nye digitale features, som blandt andet vil betyde, at hotellerne kan blive klogere på gæsternes adfærd via data. Selskabet arbejder desuden sammen med en anden virksomhed om at udvikle nye setups, der benytter kunstig intelligens, så kunderne helt kan undgå at skulle i receptionen på hotellet.

- Kunderne betaler direkte via deres smartphones og får tilsendt en digital nøgle til værelset, fortæller Christian Markedal.

Investorgruppen bag virksomheden tæller blandt andet en tidligere direktør for Hotel D’Angleterre, Michael Telling, samt en tidligere medejer af den digitale vækstsucces LaserTryk. Bag DigitalGuest står i dag et team på i alt 10 mand, herunder en international gruppe mennesker og heriblandt en flygtning fra Syrien.

Hotelmarkedet er gigantisk og markedspotentialet det samme. DigitalGuest ser globalt på et marked med 400.000 hoteller med en årlig omsætning på over 570 milliarder dollar, og det er en industri, der halter gevaldigt efter rent digitalt.

Christian Markedal. Foto: Jørgen Høg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Struer

Info til vandhunde: Fun Park er åben

Lemvig

Vægterne ikke med i programmet

Lemvig

Fødselstal nærmer sig bundrekord

Annonce