Annonce
Struer

Ivan Jakobsen holder alle 55 ansatte i gang

Entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen A/S i Struer er rykket ind over Smedegade og godt i gang med at gøre klar til at få lagt ny belægning på den lille plads foran indgangen til Superbrugsen. Foto: Frede Stengaard
Samspillet med offentlige virksomheder, som er gået i dvale, kan være en udfordring - for eksempel på den nye plads mellem rådhuset og Superbrugsen i Struer.

Struer: Arbejdet med at få lagt ny belægning på pladsen mellem rådhuset og Superbrugsen fortsætter efter planen.

Efter at et enigt Folketing nu også har godkendt en fjernelse af det kommunal anlægsloft, er Struer Kommune klar til at sætte endnu flere projekter i gang. Projekter, som efter planen først skulle være gennemført i 2021.

Byrådet får en liste over forslag til debat under et byrådsmøde, som afvikles under usædvanlige omstændigheder som et telefonmøde med alle 21 byrådsmedlemmer på linjen 1. april.

- Et initiativ, vi kun kan være tilfredse med, siger Kim Jakobsen, som er medejer af entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen A/S i Struer.

Indtil videre har han alle sine folk i arbejde, og på lidt længere sigt, håber han, at det kommunale initiativ kan være med til at holde hjulene i gang.

I øjeblikket har Ivan Jakobsen A/S otte-ni af de ansatte i arbejde på den centrale plads midt i Struer.

- Vi nåede heldigvis at få alle materialerne hjem til havnen i Aarhus, inden det hele begyndte at lukke ned, siger Kim Jakobsen.

Opgaven på pladsen i Struer er med til at holde en del af arbejdsstyrken i gang, og indtil videre har Ivan Jakobsen A/S ikke sendt en eneste af de cirka 55 ansatte hjem på dagpenge.

- Vi holder den kørende. Det er med forhindringer. Men det går. Vi er kun to på kontoret og sidder i hver sin ende af huset og råber til hinanden. Resten arbejder hjemmefra, og ude på de forskellige opgaver går de jo for sig selv i fri luft og med god afstand og holder forskudt pause. Indtil videre har vi ikke haft problemer, og bliver folk syge bliver de selvfølgelig sendt hjem med det samme, siger Kim Jakobsen.

Annonce

Vi nåede heldigvis at få alle materialerne hjem til havnen i Aarhus, inden det hele begyndte at lukke ned.

Kim Jakobsen, medejer, entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen A/S, Struer

Venter kun på forsyningen

Den helt store udfordring er samspillet med de andre virksomheder, som er involveret i de forskellige opgaver. Det er både private virksomheder, hvor der bliver lukket ned eller offentlige instanser, som er gået på vågeblus.

På pladsen i Struer skulle Struer Forsyning for eksempel have gjort klar til at sætte en ny transformatorstation i drift.

- Den gik så ikke. Nu har de været lukket i 14 dage, siger Kim Jakobsen.

- Men heldigvis var de fleste af kablerne lagt i jorden, så vi kunne komme videre og bare gøre noget andet. Så vi tænkte, det ville være et godt tidspunkt at rykke hen over Smedegade og få gravet op og blive færdige på den lille plads ved indgangen til Superbrugsen, siger han.

Dette er også ved at ske uden de store forviklinger.

- Det passer os fint, at der ikke er den samme trafik som normalt i Smedegade, konstaterer Kim Jakobsen og lover at være færdig med projektet foran indgangen til blandt andet Superbrugsen, så hurtigt det nu engang kan lade sig gøre.

- Tre dage mere, så er vi nået rigtig langt, lyder forsikringen.

Entreprenørfirmaet Ivan Jakobsen A/S i Struer har stadigvæk alle cirka 55 ansatte i arbejde. Foto: Frede Stengaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce