Annonce
Holstebro

Jægere om ulvedrab: Det er fandeme ikke i orden

- Jeg vil ikke engang kalde ham for en jæger, snarere en autonom, der bryder loven på den måde, siger Nobert Ravnsbæk, der repræsenterer Midt- og Vestjylland i jægerforbundets hovedbestyrelse. Arkivfoto: Morten Stricker

Selvom mange nordvestjyder ikke mener, at ulven hører hjemme i Danmark, så tager de kraftig afstand til gårsdagens selvtægt, hvor en hun-ulv blev skudt 13 kilometer øst for Ulfborg.

Holstebro: Selvom nordvestjyske fåreavlere, lodsejere og børnefamilier har hørt til de største kritikere af ulvens genindførsel i den danske natur, så er det i dag de færreste, der har noget som helst til overs for den 66-årige mand fra lokalområdet, som mandag skød og dræbte en hun-ulv.

- Jeg vil ikke engang kalde ham for en jæger, snarere en autonom, der bryder loven på den måde. Danmarks Jægerforbund tager kraftigt afstand fra personen, og er han medlem hos os, vil vi vurdere, hvad konsekvensen skal være, siger Nobert Ravnsbæk, der repræsenterer Midt- og Vestjylland i jægerforbundets hovedbestyrelse.

Jægerforbundets officielle holdning er, at "naturligt hjemmehørende arter, som har været udryddet, og som naturligt vender tilbage, skal have lov til at være her. Det gælder også ulven," oplyser pressechef Torsten Lind Søndergaard.

Også i netværket Ulvetracking ryster man på hovedet af selvtægten.

Kim Møller, talmand for det frivillige netværk Ulvetracking.dk, der bor og færdes i områder med ulve og har som formål at bidrage med dansk ulveforskning, siger:

- Det er fandeme ikke i orden. Hvis man har problemer med ulvene, så skal man gå til Naturstyrelsen. Det her er med til at stemple de lokale som nogle værre barylere, og det er vi så trætte af. For det er ikke vores grundholdning. Vi vil gerne have, at man passer på dyrere og hinanden, siger Kim Møller, der selv bor i Kronheden i Stråsø Plantage.

Heller ikke i den nydannede organisation Ulvefrit Danmark er der nogen form for glæde at spore, selvom man går ind for, at ulven skal ud af den danske natur.

- Det er slet ikke i orden at overtræde loven på nogen måde. Vi tager kraftigt afstand fra den slags. Vi skal overholde loven, og hvis den bliver overtrådt, så skal man selvfølgelig straffes, siger formand Kim Paulsen, Lemvig, til Ekstra Bladet.

- Kent Olsen, der er forsknings- og samlingschef på Naturhistorisk Museum i Aarhus, mener, at der formentlig er tale om en af de ulve, der længe har befundet sig i området, hvis der altså er tale om en ulv, hvilket undersøgelser nu skal vise.

- I så fald er det usandsynligt, at det ikke er en af ulvene fra koblet ved Ulfborg,« siger Kent Olsen til Jyllands-Posten - og tilføjer:

- I vores nabolande har vi set fortilfælde, hvor borgere har skudt ulve, men vi har ikke nogen dokumentation for, at det tidligere er sket i Danmark.

Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Museet kan godt blive hvor det: Bjergbanen skal køre gennem den nye museums-bygning

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Orla Østerby er væk - men det tyder alligevel godt for de konservative

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Analyse: Socialdemokraterne mangler stemmeslugerne, og hvem er det så, der skal tage pladserne i byrådet

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Lemvig

Nu har kunderne noget at snakke om i dag: Købmandens vælgermøde blev en succes

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Holstebro

Dorthe vil forsætte med at tatovere trods forbud fra EU: - Jeg føler mig pisset op og ned ad ryggen

Lemvig

Hvordan kan det lade sig gøre, at Venstre fik klart flertal i byrådet, når partiet fik under halvdelen af stemmerne

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Lemvig

Nu stiger smitten i Lemvig Kommune - syv tilfælde samme dag

Lemvig For abonnenter

Beboer på Borumvej vil have cykelstien flyttet tilbage: Der er flere fordele ved cykelsti på nordsiden ad Fabjergvej

Lemvig

Ny kandidat: Det er aldrig godt, der er et parti med suverænt flertal

Annonce