Annonce
Holstebro

Jægere om ulvedrab: Det er fandeme ikke i orden

- Jeg vil ikke engang kalde ham for en jæger, snarere en autonom, der bryder loven på den måde, siger Nobert Ravnsbæk, der repræsenterer Midt- og Vestjylland i jægerforbundets hovedbestyrelse. Arkivfoto: Morten Stricker

Selvom mange nordvestjyder ikke mener, at ulven hører hjemme i Danmark, så tager de kraftig afstand til gårsdagens selvtægt, hvor en hun-ulv blev skudt 13 kilometer øst for Ulfborg.

Holstebro: Selvom nordvestjyske fåreavlere, lodsejere og børnefamilier har hørt til de største kritikere af ulvens genindførsel i den danske natur, så er det i dag de færreste, der har noget som helst til overs for den 66-årige mand fra lokalområdet, som mandag skød og dræbte en hun-ulv.

- Jeg vil ikke engang kalde ham for en jæger, snarere en autonom, der bryder loven på den måde. Danmarks Jægerforbund tager kraftigt afstand fra personen, og er han medlem hos os, vil vi vurdere, hvad konsekvensen skal være, siger Nobert Ravnsbæk, der repræsenterer Midt- og Vestjylland i jægerforbundets hovedbestyrelse.

Jægerforbundets officielle holdning er, at "naturligt hjemmehørende arter, som har været udryddet, og som naturligt vender tilbage, skal have lov til at være her. Det gælder også ulven," oplyser pressechef Torsten Lind Søndergaard.

Også i netværket Ulvetracking ryster man på hovedet af selvtægten.

Kim Møller, talmand for det frivillige netværk Ulvetracking.dk, der bor og færdes i områder med ulve og har som formål at bidrage med dansk ulveforskning, siger:

- Det er fandeme ikke i orden. Hvis man har problemer med ulvene, så skal man gå til Naturstyrelsen. Det her er med til at stemple de lokale som nogle værre barylere, og det er vi så trætte af. For det er ikke vores grundholdning. Vi vil gerne have, at man passer på dyrere og hinanden, siger Kim Møller, der selv bor i Kronheden i Stråsø Plantage.

Heller ikke i den nydannede organisation Ulvefrit Danmark er der nogen form for glæde at spore, selvom man går ind for, at ulven skal ud af den danske natur.

- Det er slet ikke i orden at overtræde loven på nogen måde. Vi tager kraftigt afstand fra den slags. Vi skal overholde loven, og hvis den bliver overtrådt, så skal man selvfølgelig straffes, siger formand Kim Paulsen, Lemvig, til Ekstra Bladet.

- Kent Olsen, der er forsknings- og samlingschef på Naturhistorisk Museum i Aarhus, mener, at der formentlig er tale om en af de ulve, der længe har befundet sig i området, hvis der altså er tale om en ulv, hvilket undersøgelser nu skal vise.

- I så fald er det usandsynligt, at det ikke er en af ulvene fra koblet ved Ulfborg,« siger Kent Olsen til Jyllands-Posten - og tilføjer:

- I vores nabolande har vi set fortilfælde, hvor borgere har skudt ulve, men vi har ikke nogen dokumentation for, at det tidligere er sket i Danmark.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Danmark

Mandagens coronatal: 7146 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Skal vi bringe billedet af en butikstyv for at hjælpe politiet?

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Soldater og beredskabsfolk skal coronateste i det midtjyske

For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Lemvig For abonnenter

Dejligt med stigende oksekødspriser, men jeg har dem også, fordi jeg kan lide at se på græssende kreaturer

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Begge målmænd dumpede i solid forsvarspræstation

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Lemvig

Pandemien gjorde bus-forsøg til en fiasko

Vestjylland For abonnenter

Du vender dig og ser efter dem på gaden, og du spørger ind til lige præcis, hvor høje de er: Kom med på den anden side, og hør historierne fra dem med lidt længere lemmer end andre

Lemvig

Der mangler personale: Kommunen beder de pårørende om hjælp til at give de ældre en god jul

Annonce