Annonce
Holstebro

Jægere om ulvedrab: Det er fandeme ikke i orden

- Jeg vil ikke engang kalde ham for en jæger, snarere en autonom, der bryder loven på den måde, siger Nobert Ravnsbæk, der repræsenterer Midt- og Vestjylland i jægerforbundets hovedbestyrelse. Arkivfoto: Morten Stricker

Selvom mange nordvestjyder ikke mener, at ulven hører hjemme i Danmark, så tager de kraftig afstand til gårsdagens selvtægt, hvor en hun-ulv blev skudt 13 kilometer øst for Ulfborg.

Annonce

Holstebro: Selvom nordvestjyske fåreavlere, lodsejere og børnefamilier har hørt til de største kritikere af ulvens genindførsel i den danske natur, så er det i dag de færreste, der har noget som helst til overs for den 66-årige mand fra lokalområdet, som mandag skød og dræbte en hun-ulv.

- Jeg vil ikke engang kalde ham for en jæger, snarere en autonom, der bryder loven på den måde. Danmarks Jægerforbund tager kraftigt afstand fra personen, og er han medlem hos os, vil vi vurdere, hvad konsekvensen skal være, siger Nobert Ravnsbæk, der repræsenterer Midt- og Vestjylland i jægerforbundets hovedbestyrelse.

Jægerforbundets officielle holdning er, at "naturligt hjemmehørende arter, som har været udryddet, og som naturligt vender tilbage, skal have lov til at være her. Det gælder også ulven," oplyser pressechef Torsten Lind Søndergaard.

Også i netværket Ulvetracking ryster man på hovedet af selvtægten.

Kim Møller, talmand for det frivillige netværk Ulvetracking.dk, der bor og færdes i områder med ulve og har som formål at bidrage med dansk ulveforskning, siger:

- Det er fandeme ikke i orden. Hvis man har problemer med ulvene, så skal man gå til Naturstyrelsen. Det her er med til at stemple de lokale som nogle værre barylere, og det er vi så trætte af. For det er ikke vores grundholdning. Vi vil gerne have, at man passer på dyrere og hinanden, siger Kim Møller, der selv bor i Kronheden i Stråsø Plantage.

Heller ikke i den nydannede organisation Ulvefrit Danmark er der nogen form for glæde at spore, selvom man går ind for, at ulven skal ud af den danske natur.

- Det er slet ikke i orden at overtræde loven på nogen måde. Vi tager kraftigt afstand fra den slags. Vi skal overholde loven, og hvis den bliver overtrådt, så skal man selvfølgelig straffes, siger formand Kim Paulsen, Lemvig, til Ekstra Bladet.

- Kent Olsen, der er forsknings- og samlingschef på Naturhistorisk Museum i Aarhus, mener, at der formentlig er tale om en af de ulve, der længe har befundet sig i området, hvis der altså er tale om en ulv, hvilket undersøgelser nu skal vise.

- I så fald er det usandsynligt, at det ikke er en af ulvene fra koblet ved Ulfborg,« siger Kent Olsen til Jyllands-Posten - og tilføjer:

- I vores nabolande har vi set fortilfælde, hvor borgere har skudt ulve, men vi har ikke nogen dokumentation for, at det tidligere er sket i Danmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce