Annonce
Holstebro

Jørgen har købt 'en drøm' af en landsholdsbil, men han gider ikke fodbold

Driftsikker, charmerende og vindfølsom er nogen af de ord, som Jørgen Rasmussen sætter på bilen fra 1986. Foto: Morten Stricker
Det er nærmest en boullionterning af EM-stemning, som står hjemme i Jørgen Rasmussens garage på Lægårdvej. Men skulle man tro, at der bor en superfan, der er ramt af landsholdsfeber, kan man godt tro om igen.

Holstebro: Hvis man går bare en smule op i fodbold, så er EM-feberen nok efterhånden begyndt at have godt og grundigt fat i kroppen.

Man kan se flere og flere landstrøjer i bybilledet, og Danmark står på tærsklen til noget unikt, når EM bliver indledt på lørdag mod Finland på hjemmebane i Parken.

EM-feberen bliver på ingen måde lindret, hvis man kommer kørende på Lægårdvej og får øje på det, som Jørgen Rasmussen har stående inde i sin garage.

Annonce

En meget velholdt og restaureret Citroen 2CV i rød-hvide farver. Den farvekombination, som blev importeret til Danmark på grund af den VM-slutrunde, som Danmark kvalificerede sig til i 1986.

"Dolly" hedder udgaven.

- Jeg har drømt om at få en 2CV i over 40 år. Da jeg var i lære som mekaniker, fik vi sådan en ind, som vi kunne køre rundt i i 14 dage, indtil pladerne skulle af. Jeg har ikke kunnet få den ud af hovedet siden, den har bare noget sjæl, som nyere biler ikke har, siger 67-årige Jørgen Rasmussen.

Også hans kone, Vera Hansen, har haft en drøm om sådan en bil, siden hun var ung. Det er hende, som har hæklet et tæppe, som matcher de rød/hvide farver.

- Lige fra hun fik kørekort, har hun også haft en drøm om sådan en. Hendes far var dog langt mere til Fiat, så hun fik sådan en i stedet, men nu har hun også fået drømmen opfyldt, siger Jørgen Rasmussen.

Ingen feber

Skulle man nu sidde med en fornemmelse om, at Jørgen og Vera er superfans, som har anskaffet sig netop denne udgave for at vise sin støtte til det danske landshold, så kan man godt tro om igen.

- Jeg interesserer mig overhovedet ikke for fodbold. Jeg skal godt nok heller ikke se noget, når de skal spille nu her, siger Jørgen Rasmussen, som i stedet sætter sig i bilen og kører på weekendtur til Dronninglund, når Danmark skal spille i weekenden.

Bilen er blevet restaureret, så den fremstår fabriksny. På klistermærket i sideruden fremgår det også, at det er en "forkælet" bil. "Hand Wash Only" (vaskes kun i hånden) står der. Foto: Morten Stricker.

Og når han siger, at det ikke interesserer parret, så er det på ingen måde en underdrivelse.

- Det var nærmest sådan, at da min knægt spillede lidt fodbold, så slog mig og min kone plat og krone om, hvem der skulle tage med ud til det. Vi er virkelig ikke til det, fortsætter han med et grin.

Annonce

Mange blikke

Det var egentligt mest af alt tilfældigt, at det lige blev den her farvekombination, som kom til at stå hjemme i garagen.

Man skal dog ikke tage fejl af, at Jørgen Rasmussen er utrolig glad for lige netop denne udgave, selvom glæden ikke relaterer sig til landsholdet.

- Jeg kan faktisk ikke huske, at den her udgave kom, for jeg var mere til "Charleston-udgaven", som var i gul og sort. Den kunne jeg ikke finde, men nu er jeg rigtig glad for den her, siger han.

Han kører i den et par gange om ugen, og det er ikke nødvendigvis lange ture. Det kan også bare lige være ned for at handle eller andre praktiske gøremål.

- Den er nærmest aldrig i stykker. Den er sjældnere i stykker end de nyere biler, jeg har, siger Jørgen Rasmussen, som anslår, at bilen og dens udgifter 'i hvert fald har rundet 100.000 kroner'.

Og så løber den også ofte med opmærksomheden.

- Folk vender sig og kigger efter den, når jeg kommer kørende, så det er også ret sjovt, siger Jørgen Rasmussen.


Den kommer til at gå med mig i graven, eller i hvert fald så længe, jeg kan holde den kørende

Jørgen Rasmussen


Også indehaveren af den lokale citroenforhandler, Poul Bojsen, som bor tværs over for "Dolly", har noteret sig den.

- Han ærgrede sig lidt over, at jeg havde kørt den til vinteropbevaring, han ville faktisk gerne have den på udstilling i hans forretning, så det har den også været, siger Jørgen Rasmussen.

- Den bliver aldrig solgt eller lånt ud, og den kommer til at gå med mig i graven, eller i hvert fald så længe, jeg kan holde den kørende, fortsætter den pensionerede lastvognsmekaniker.

Kørende bliver den også under EM-slutrunden, men det bliver altså næppe til storskærmsarrangementer eller med en ejer iført klaphat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
EM For abonnenter

Alle hold har været i kamp – vi kigger på fem højdepunkter og fem lavpunkter under EM indtil nu

Annonce