Annonce
Debat

Ja, jeg er systemets mand, når jeg udtaler mig på vegne af et udvalg

Karsten Filsø. Pressefoto
Annonce

Debat: Erik Fast har forleden lavet et læserbrev, hvor han bruger ganske megen energi på mig. Tak for det, om end en hurtig analyse vel ikke levner nogen tiltro til min funktion som politiker. Fred med det, idet hver har sin smag. Det er dog ganske sjældent, nogen gider at bruge så megen tid på mig som person, så jeg vil kommentere noget af det, mens andet er så ukonkret, surt og diffust, at jeg vil lade det ligge.

Erik Fast er meget pikeret over, at jeg har tilladt mig at skrive et kort læserindlæg, som svar på Kenneth Tønnings indlæg dagen før. Tønning er ikke en skrøbelig nyvalgt 22-årig, men en mand, som gerne vil være borgmester. Han holder nok til politisk debat, ellers er det en forkert post, han går efter. Han kom i sit læserbrev med en rigtig og en forkert påstand. Han har ret i, at Biltema ikke er kommet til Holstebro, men han har faktuel uret, når han påstår, at borgmesteren har kørt et sololøb uden om byrådet. Om Venstre internt har problemer med kommunikationen, ved jeg ikke, men sagen har flere gange været behandlet i Økonomiudvalget.

At Erik Fast så oveni er sur over, at jeg tager borgmesteren i forsvar, når han ikke er min partifælle, viser måske, at han ikke er klar over omgangsformen i byrådet. Jeg vil til enhver tid forsvare eksempelvis Søren Olesen fra DF, Pernille Bloch fra De Konservative eller en hvilken som helst Venstremand eller kvinde, hvis der bliver sagt noget vrøvl om dem fra en kollega. Det handler ikke om partipolitik.

Debat er en del af politik. Jeg vil i øvrigt ønske Tønning og de tre øvrige kandidater i Venstre alt det bedste i deres afklaring af kandidaturen.

Erik Fast har ulejliget sig med at lave en søgning på mig i dagbladets arkiv, og han mener, at jeg er systemets mand. Det er jeg da også, når jeg som andre udvalgsformænd udtaler mig på et udvalgs vegne. Her skal jeg udtale mig, så alle bag en beslutning er repræsenteret. I andre situationer udtaler jeg mig som SFer, og det er heller ikke hans kop the. Det gider jeg ikke kommentere.

I sagen fra Hornshøj skal vi sikre os, at der er lighed for loven. Hvad der gælder for Per, skal også gælde for Poul. Det gælder i denne som i alle andre sager. Spørgsmålet går på om, kommunen skal nøjes med at ekspropriere den del af marken, man har brug for til byudvikling, eller om man skal bruge borgernes penge til at købe hele ejendommen.

Til sidst afslutter Erik Fast med at mene, at jeg glemmer, hvorfor jeg er folkevalgt, samt at jeg som teknokrat bare sidder på rådhuset. Han aner tilsyneladende ikke meget om, hvordan snakke, mails og møder med folk fra hele kommunen er en del af at være lokalpolitiker.

Afslutningsvis vil jeg oplyse for Erik Fast, at SF endnu ikke har opstillet kandidater herunder spidskandidat. Vil han have indflydelse, må han melde sig ind. Men det sker vel næppe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Det er så typisk vestjysk...

Struer

Magiske koncerter på plænen

Annonce