Annonce
Navne

Jacob gav byen gaven, som man håber aldrig at få brug for

Fousings helt egen hjertestarter. Til venstre ses den glade giver, Jakob Antonsen Skadborg, ved siden af Kirsten Sørensen, som har hjertestarteren installeret på sin garagevæg, og Mona Houmøller, formand for borgerforeningen. Pressebillede
Borgerforeningen for Ølby-Fousing har fået en hjertestarter i gave af et af medlemmerne, og den hænger nu tilgængeligt i Fousing

Fousing: Det var egentlig på baggrund af en pludselig indskydelse, at Jakob Antonsen Skadborg fra Fousing fik skaffet en hjertestarter til den lille landsby.

Den hænger nu ude foran Klosterhedevej 28, klar til at redde liv, hvis nogen skulle få hjertestop.

- Det var lidt en pludselig indskydelse. Jeg tænkte, at der var blevet skrevet en del om, hvor godt det var at have en hjertestarter, og vi er mange ældre her i Fousing, siger Jakob Antonsen Skadborg, der selv fylder 85 om få uger.

Annonce

Mere tryghed

Omkring 13.000 kroner kostede Fousings indtil videre eneste hjertestarter, og dem donerede Jakob Antonsen Skadborg til borgerforeningen for Ølby-Fousing, der sørgede for at få apparatet købt.


Jeg håber ikke, at vi nogensinde får brug for den.

Jakob Antonsen Skadborg, Fousing


- Det har skabt større tryghed for borgerne, og det er en dejlig ting, siger Niels Nørgaard fra borgerforeningen.

Hjertestop

Omkring ti danskere falder hver dag om med hjertestop uden for hospitalet. Det skal du skal gøre, for at undersøge om en person har hjertestop:

Tjek om den tilskadekomne er ved bevidsthed. Tag fat i personens skuldre og rusk forsigtigt. Tal højt eller råb samtidig til personen. Reagerer vedkommende ikke, er han eller hun bevidstløs.

Tjek om personen har en normal vejrtrækning. Først skaber du frie luftveje ved at bøje den tilskadekomnes hoved let tilbage og løfte hagen.

Se om brystkassen hæver og sænker sig. Føl, med din kind om du kan mærke personens åndedræt. Lyt efter vedkommendes vejrtrækning.

Hvis personen er bevidstløs, og han eller hun ikke har en normal vejrtrækning, har personen hjertestop, og du skal påbegynde hjertelungeredning.

Udover donationen fra Jakob Antonsen Skadborg er der kommet andre penge ind til foreningen, der sørger for vedligeholdelse af hjertestarteren. Sådan en skal nemlig ses til en gang i mellem, så man er sikker på, at den virker, når det gælder.

Fousings nye hjertestarter hænger som sagt ved Klosterhedevej 28, hos Jakob Antonsen Skadborgs nabo, Kirsten Sørensen, og den er tilgængelig døgnet rundt. Nabobyen Fousing Kirkeby har også en, og det var blandt andet det, der inspirerede Jakob Antonsen Skadborg. For hvis uheldet nu skulle være ude, så er der altså lidt for langt til nabobyen, vurderer han.

- Jeg havde et beløb, der lige passede med det en hjertestarter kostede, og så var det jo godt nok. Men jeg håber ikke, at vi nogensinde får brug for den, understreger Jakob Antonsen Skadborg.

- Men den er nu rar nok at have alligevel, tilføjer han.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce