Holstebro

Jaget ind af forbikørende: 15 får gik rundt på vejene

Det var denne gruppe får, der fredag fik lyst til at se nærmere på to af Holstebros trafikerede veje. Privatfoto

Kenneth Brandborg jog sammen med fire andre forbipasserende en stor flok får ind i Vestre Plantage, efter at de vandrede rundt og krydsede Ringvejen og Skjernvej.

Holstebro: Kenneth Brandborg havde lige fået fri fra sit arbejde. Alt var godt. Nu skulle han hjem på weekend.

Men på sin tur hjem fra arbejdet, mødte han et noget uventet syn. Omkring klokken 13 vandrede der nemlig 15-20 får rundt ved krydset mellem Skjernvej og Ringvejen.

- Da jeg kom herud, stod der en ansat fra Care og prøvede at stoppe dem helt alene, fortæller Kenneth Brandborg, der derefter selv blev frivillig fårehyrde og forsøgte at få hold på de vandrende får.

Senere kom tre medarbejdere fra Kaj Bech til, og sammen lykkedes det de fem at jage de forvildede får væk fra trafikken og ind i Vestre Plantage.

- Vi omringede dem og pressede dem ind, fortæller Kenneth Brandborg og demonstrerer det ved at strække armene ud fra kroppen.

Gruppen af forbipasserende tog kontakt til politiet, der ifølge Kenneth Brandborg gav dem besked på at lade fårene fortsætte deres vandretur langs vejene.

- Men det blev vi fem så enige om, at det ville vi ikke. Det var jo en stor gruppe får, der krydsede frem og tilbage over vejen - det er jo ikke helt ufarligt, siger manden fra Holstebro, der fik prøvet kræfter med at hyrde får.

Da Dagbladet mødte Kenneth Brandborg i Vestre Plantage omkring klokken 14, var fårene forsvundet sporløst. Fåreavler Jørgen Blazejewicz, der ejer Storålam, bekræfter, at fårene tilhører ham, og at han var ude og lede efter fårene sammen med tre andre fredag eftermiddag.

- De er løbet over en færist (vejrist, der skal hindre dyr i at passere, red.). De er formentlig blevet jaget over risten af en kondiløber, forklarer Jørgen Blazejewicz om fårenes vandretur.

Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at politiet i situationer som denne typisk ringer op til deres liste over fåreavlere i området, så de kan hente fårene.

- Men selvfølgelig er Ringvejen og Skjernvej ret trafikerede veje, hvor der godt kan opstå farlige situationer. Så jeg ved ikke helt, hvad der er sket i dette tilfælde, siger vagtchefen.

Det var jo en stor gruppe får, der krydsede frem og tilbage over vejen - det er jo ikke helt ufarligt

Kenneth Brandborg, project manager i Uridan, Holstebro
0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

50 år siden: Månelandingen ryddede forsiden 9 dage i træk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ung Lemvig-rytter havde sin debut i de franske alper: Styrtede to gange, men fik masser af erfaring

Danmark

En hyldest til viagra-bukserne - jeg glæder mig til at få et par

Kultur For abonnenter

Arrangørerne af Venø Festival: - Det er jo en form for hjerneblødning

Tophistorier

Struer For abonnenter

Rejsen fra Somalia: Jeg er fri i mit hjerte nu

Struer For abonnenter

Tour de Toilet: Er der virkelig ingen steder at ski.. på hele Thyholm?

Fodbold For abonnenter

Da en "Gæv Kaal" ved navn Sophus Krølben endte i Tvis

Annonce