Annonce
Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, direktør for Agromek gennem 20 år og sekretariatsleder for Foreningen af Danske Landbrugsmaskinfabrikanter, er død, 71 år gammel. Privatfoto
Jan Tjørnelunde Pedersen overtog ledelsen af Agromek i 1993 efter sin far, Poul Pedersen, der var udstillingschef for Agromek, siden udstillingen blev etableret i 1975.

Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, direktør for Agromek gennem 20 år og sekretariatsleder for Foreningen af Danske Landbrugsmaskinfabrikanter, er død, 71 år gammel. Familien har skrevet nekrolog over afdøde.


Jan Tjørnelunde Pedersen, Risskov, er død få dage efter en kraftig hjerneblødning. Han blev 71 år.

Jan Tjørnelunde Pedersen var i 20 år direktør for landbrugsmaskinudstillingen Agromek i MCH Messecenter Herning.

Annonce

Det var dog ikke landbrugsmaskiner, som Jan Tjørnelunde Pedersen interesserede sig så meget for i sine unge år. Han var født og opvokset i Aarhus og fik HA-eksamen fra Handelshøjskolen i Aarhus i 1974 og begyndte derefter lægestudiet på Aarhus Universitet.

Efter flere år som sygehuslæge i Nykøbing Mors og Thisted kom han i 1987 ind i familiefirmaet PP Promotion, der fungerede som sekretariat for Agromek og dermed varetog planlægning og gennemførelse af Agromek. Han ledede samtidig sekretariatet for Foreningen af Danske Landbrugsmaskinfabrikanter fra kontoret på Højkolvej i Aarhus.

Jan Tjørnelunde Pedersen overtog ledelsen af Agromek i 1993 efter sin far, Poul Pedersen, der var udstillingschef for Agromek, siden udstillingen blev etableret i 1975.

Jan Tjørnelunde Pedersen varetog herefter arbejdet med at udbygge og fastholde Agromek som Nordeuropas største årlige landbrugsmaskinudstilling. Han gjorde en stor indsats for at udbygge Agromeks internationale image som udstillingen med de mange tekniske nyheder til landbruget, og han stod bag arbejdet med at tiltrække stadig flere udenlandske gæster.

Fra 1993 og til 2006 blev Agromek hvert år besøgt af flere end 10.000 udenlandske gæster fra op til 70 nationer. Det var langt flere, end nogen anden dansk udstilling har kunnet præstere.

Kolleger i Europa valgte Jan Tjørnelunde Pedersen som præsident for deres fælles organisation for europæiske landbrugsudstillinger, et job, som han varetog i en årrække.

For sin store indsats for dansk landbrug blev Jan Tjørnelunde Pedersen i 2012 hædret med Det Kongelige Danske Landhusholdningsselskabs store sølvmedalje, der er en af de fornemste hædersbevisninger i dansk landbrug. Den uddeles til personer, der på innovativ måde har bidraget til dansk landbrugs fremme.

Jan Tjørnelunde Pedersen gik på pension i 2012. Dermed fik han mere tid til både børnebørn og en af sine store passioner, nemlig kogekunsten, som han udfoldede for familie og venner både i hjemmet på Byløkken i Risskov og i ferieboligen Sydfrankrig.

Jan Tjørnelunde Pedersen efterlader sig sin mor, hustru, bror, tre børn, svigerbørn samt fire børnebørn.

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Hver anden dansker gør intet for at spare på strømmen

Vestjylland

Spurgt på gaden: Påvirker de stigende el-, benzin- og varmepriser din hverdag?

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Bananen rådner videre, og vi er nødt til at tale om det

Lemvig

Hunden mistede livet: Ejendom ubeboelig efter brand

Annonce