Annonce
Holstebro

- Jeg fik næsten gåsehud: Video fanger ulvehyl på Vind Hede

Ulvehylene kan høres omkring 1 minut og 17 sekunder inde i videoen.

Vind: Det var nu mest for fuglenes skyld, at Vagn Donskov var oppe en hel nat og morgenen med.

Kronhjortene havde også hans interesse.

Men når nu ulvenes hyl kom så tæt på, at de tydeligt kunne høres, så tog han så sandelig også gerne den oplevelse med.

I de tidlige formiddagstimer den 27. november lykkedes det ham at få ulvehyl i Vind Hede foreviget på video.

- Det er nu noget, jeg har hørt før, også hjemme ved mig selv (bor nær Sørvad, red.), men forskellen denne gang var, at ulvene var tætte på mig, forklarer Vagn Donskov.

Han havde været ude hele natten, og i de tidlige morgentimer så han to ulve jagte krondyr. På det tidspunkt var det for mørkt til at optage video, men så snart lyset tillod det, filmede han, og undervejs høres ulvene tydeligt.

- De er uden for synsvidde, men er under 500 meter væk. Det er meget imponerende at høre - og jo tættere på, des mere imponerende bliver det. Det er så høj og gennemtrængende en lyd, at jeg næsten fik gåsehud. Har man ikke hørt det før, er det meget fascinerende, siger Vagn Donskov.

Han er naturfotograf og har de seneste år flere gange mødt ulven.

- Jeg har prøvet at stå seks meter fra den, og jeg mener ikke, at man bør være bange for den. Det er klart, at nogle vil være utrygge med det ukendte ved den, men det er min opfattelse, at den bare kan være nysgerrig, og gør man sig stor eller råber ad den, så fortrækker den igen. Det er et meget sky dyr, siger han.

Naturfotograf Vagn Donskov har godt nok ikke taget dette billede, men mange andre af især fugle, som han viser på sin hjemmeside, Goldenfocus.dk. Hans video, "krondyr og ulvehyl", kan findes på Youtube.com. Genrefoto: Reuters/Daniel Becerril
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce