Sport

Jeg har altid haft fokus på forsvaret

René Toft Hansen har altid haft fokus på forsvaret. Det har gjort ham til en af verdens bedste forsvarsspillere. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

René Toft Hansen var allerede fra starten begejstret for forsvarsspillet - det har gjort ham til en af verdens bedste.

Herning: De fleste vælger håndbold, fordi den lille runde er verdens bedste legetøj.

René Toft Hansen er ikke som de fleste. Derfor er han en af verdens bedste forsvarsspillere.

- Jeg har altid syntes, at det var sjovt at forsvare. Jeg kan godt lide at bruge min fysik. For mig har defensiven altid været vigtig. Hvis vi havde et godt forsvar, var der langt større chance for, at vi vandt, og man siger jo, at angreb vinder kampe, mens forsvar vinder titler, siger René Toft Hansen.

- Jeg har spillet over for en masse store stregspillere, der var svære at bakse med, men det har været sjovt at forsøge at holde dem fra at score ved at bruge min fysik, og så har det været en fed følelse at stå over for de samme spillere i den anden ende og hjælpe vort eget hold til at score ved at holde dem væk, lyder det fra René Toft Hansen.

Han lægger ikke skjul på, at han gerne vil med i angrebet, selv om han i perioder er blevet brugt i forsvaret og udskiftet i angrebet.

René Toft Hansen bruger ikke fløjlshandsker i sit forsvarsspil. Alle får samme behandling. Det gælder også hans lillebror Henrik Toft Hansen.

- Vi har spillet over for hinanden masser af gange i kampene mellem THW Kiel og Flensburg-Handewitt, der er ærkerivaler, og Henrik får samme behandling som alle andre. Jeg har nogle opgaver, der skal løses, og så skal han naturligvis ikke have lov at smutte fri og score. Jeg mener ikke, jeg er kommet til at skade ham, og mine forældre har det da heller ikke godt med, at vi går til hinanden, men sådan er betingelserne.

- Omvendt vil jeg da også sige, at det var ekstra stort for mig at vinde olympisk guld med Danmark, fordi min lillebror var med på holdet, siger han.

Familiesammenholdet fejler ikke noget i familien fra Roslev. Alle fem søskende spiller tophåndbold, og fire af dem har været på et landshold.

René Toft Hansen er blevet 34 år og har kontraktudløb til sommer. Han stortrives i Veszprem, både på banen og udenfor, og familien har det godt, så han er ikke svær at lokke til en forlængelse af kontrakten.

- Jeg spiller ikke 10 år mere, og nu må vi se, hvor lang jeg har lyst til at fortsætte, men jeg har det godt, og skiftet til ungarsk håndbold skulle gerne forlænge min karriere. Vi har ikke de opslidende rejser som i Bundesligaen, og kampene i den ungarske liga er ikke nær så hårde som i tysk håndbold.

- Vi er med i Champions League, og vi har et stærkt hold. Heldigvis foregår alt på engelsk, for hvis der er én ting, jeg aldrig kommer til at lære i Veszprem, så er det det ungarske sprog. Det er godt nok svært, lyder det fra René Toft Hansen.

0/0
Annonce
Lemvig-Thyborøn

Lemvig henter forsvarsspecialist hjem til Vestjylland: - Nu kan jeg endelig kalde mig ligaspiller

Håndbold

Skjern, Skanderborg og Ribe-Esbjerg venter i pokalen

Fodbold For abonnenter

Holdet der har tabt 13-2 og 18-0: Det gør langt mere ondt at tabe 3-2

Sport

Syvende sejr i træk sendte LGF i serie 2

TTH Herrer For abonnenter

TTH og cheftræner skal snakke fremtid inden sommerferien

TTH Herrer

Sønderjysk stortalent tager tre år i TTH

Sport For abonnenter

Duffy ødelagde Højbjergs fest

Lemvig-Thyborøn

LTH henter tidligere stortalent og en tårnhøj nordmand

Sport

Søvndal om lukning: Det gjorde ondt, men jeg blev også lettet

Annonce