Annonce
Navne

Har hus i Holstebro, Lolland og Malaga - og kæreste i København: - Jeg har altid været nysgerrig, grænsende til det rastløse

- Hvis jeg kunne forandre noget ved mig selv? Jamen, så skulle det være, at jeg havde et mere positivt livssyn. Altså, jeg synes da, at jeg har det til en vis grad, men det er min ambition for livet at blive endnu bedre til at se lyst på tilværelsen, Og så kunne jeg godt tænke mig at have færre rynker, ler Flemming Visitisen. Foto: Mette G. Sørensen
Operachef og dirigent Flemming Vistisen elsker La Boheme, spansk rødvin og sit lille hus nord for Malaga - og "har det svært" med heavy metal og folkemusik.

Holstebro:  Hvorfor holder du som leder af Operaen i Midten?

- Jeg er 66 år, og efter 30 år som leder, synes jeg egentlig, at det er på tide at give depechen videre til yngre kræfter, der kommer med nye ideer og nye måder at se vores kunstart på. Det er den korte version. Jeg går af med stor taknemmelighed over, at Holstebro Kommune har støttet os de seneste 17 år.

Hvis du aldrig mere måtte opleve en opera, hvad ville så være dit sidste opera-ønske?

Annonce

- La Boheme! Jeg har vel dirigeret den 30-40 gange, og der kan man virkelig tale om, at tekst og musik går op i en højere enhed.

Hvad går folk, der aldrig har oplevet en opera, glip af?

- Vi taler om "i bedste fald", ikke? For altså, jeg har det ikke så godt med lange operaer på et fremmed sprog, som jeg ikke forstår en brik af. Det er operaens store svøbe. Men altså...HVIS det er godt, så går folk, der ikke kunne drømme om at gå til opera, glip af en kunstart, der forener alle kunstarter: Litteratur, billedkunst, musik, sang, dans... I bedste fald får man, hvad Wagner kaldte gesamtkunstwerk. Og så kunne du spørge; gør man ikke også det i en musical? Og jo, det gør man.

Hvilken slags musik bryder du dig mindst om?

- Jeg har det godt nok svært med heavy metal. Og jeg bryder mig heller ikke meget om folkemusik.

Flemming Vistisen

Hvorfor: Fordi han havde sin sidste operaopførelse som leder af Operaen i Midten i går, lørdag, og fordi han officielt går på pension den 1. august. Han fortsætter dog "bag kulissen" med overdragelsesopgaver frem til 1. oktober.

Titel: Dirigent og operachef (endnu da).

Bopæl: Har hus i Holstebro, et nykøbt hus på Lolland, hus i Malaga - og bolig København, som godt nok ikke er hans, men kærestens. "Jeg har bare svært ved at være ét sted længe ad gangen..."

Privat: Kæreste med Pernille, som han faktisk tidligere har været gift. Sammen har de datteren Josefine på 18. Har også en søn, 36-årige Frederik, fra et tidligere ægteskab. Frederik bor i Holstebro.

Hvordan har du det med begrebet "Kulturbyen Holstebro"?

- Det har jeg det godt med. Holstebro lever op til det. Jeg er selv et barn af den. Det er derfor, jeg beskæftiger mig med det, jeg gør i dag. Jeg voksede op med Albert Mertz-maleriet "Fløjtemanden" på Sønderlandsskolen, museerne, musikken og Odin Teatret.

Beskriv dig selv med tre ord?

- Pligtopfyldende, passioneret og hensynsfuld.

Hvis du kun måtte spise/drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Pasta og spansk rødvin.

- Hvad der irriterer mig? Kynisme og hykleri. Det er "værdier", jeg afskyr. Småting preller af på mig, men de der store ting - også når folk slet ikke tager hensyn til andre. Foto: Mette G. Sørensen

Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så henne?

- Så er jeg i det lille hus oppe i bjergene nord for Malaga, som jeg ejer. Det ligger i den sidste lille by inden et enormt naturområde, hvor folk kommer for at trekke. Jeg har haft det i godt fem år, og jeg købte det, dels fordi man kan flyve til Malaga på alle tider af året for billige penge, og dels fordi der er solgaranti på Costa del Sol.


Jeg har det ikke så godt med lange operaer på et fremmed sprog, som jeg ikke forstår en brik af. Det er operaens store svøbe.


Søger du først og fremmest eventyr eller tryghed?

- Eventyr! Jeg tror nok, for at være helt ærlig, at jeg havde ADHD, før det blev opfundet. Jeg har altid været nysgerrig, grænsende til det meget rastløse. Altid i gang.

Hvad skal du så nu?

- Gå livets skole om igen. Jeg skal lære en masse nye ting, alt det jeg ikke har haft tid til før. jeg vil gerne blive klogere hver dag, der går. Hvis jeg ikke gør det, falder jeg i søvn. Og så vil jeg glæde mig til jeg ikke behøver tænke på it-problemer mere...

Annonce
Lemvig For abonnenter

Politiet på besøg med fotovogn: Uddelte to klip og 16 bøder  på Strandvejen

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Eftersøgningen efter Oline fortsætter nu med helikopter

Lemvig For abonnenter

Elever viftede med flagene da de sagde farvel til skoleleder

Lemvig

To varmeværker fik opbakning til fusionsplanen: Nu går vi videre

Erhverv

Restaurant dropper bowlingcenter: Vi vil koncentrere os om det, vi er gode til

Debat For abonnenter

Regions-flertal smækkede døren: Informationsmøder ingen erstatning for at udelukke ildsjælene

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Navne

Helle Kyndesen genudnævnt som politidirektør

Holstebro

Barn på halvandet år havde 19 huller - hvor godt børster du dit barns mælketænder?

Vestjylland

21 teststeder i Region Midtjylland lukker i løbet af de kommende tre uger - se her hvilke

Danmark

Ny dille på stranden giver livredderne sved på panden: - Det tager kun tyve sekunder at drukne

Navne

Lemvig-præst rykker til Aarhus Domkirke

Lemvig For abonnenter

Han har været med, siden gymnasiet blev bygget: Stopper efter 40 år - og det skal nok blive godt

Lemvig

Stor interesse for genbrugsmarked i Lemvig - også selv om du skal bestille plads

Annonce