Annonce
Navne

Jens døde i virksomheden - i fuld vigør med dagens opgaver

Jens B. Bertelsen, fabrikant og grundlægger af AUBO, er død. Pressefoto

Aulum: Avisen har modtaget følgende mindeord over fabrikant og grundlægger af AUBO, Jens B. Bertelsen, på vegne af familien og AUBO:

Et stort træ er faldet i AUBO-skoven. Fabrikant og grundlægger af AUBO, Jens B. Bertelsen, kendt af mange som Jens AUBO, er ikke længere iblandt os. Han døde lørdag den 9. oktober 2021.

Jens B. Bertelsen – eller slet og ret ”Jens”, var ganske uformel og ligefrem. Jens var et roligt og velafbalanceret menneske, der var tænksom og velovervejet i alle sine dispositioner.
Jens var en klippe, man altid kunne regne med.

Annonce

Og det i en grad, så alle, der lærte Jens at kende, vil kunne nikke genkendende til ét ord, der på alle måder kendetegnede Jens’ liv og virke: ordentlighed.

Risikovillig og innovativ

På mange måder var Jens konservativ i sine principper - men samtidig var han også både risikovillig og innovativ, når der var noget han troede på.

Denne risikovillighed aftog ikke over årene, snarere tværtimod. I de senere år stod Jens fuldt og helt bag en række nye initiativer, lige fra tilførsel af et stort antal byggerier til produktion og lager, til nye maskiner, in-sourcing af produktion, en masse nye medarbejdere samt medarbejderkompetencer og senest en ny satsning på en forstærkning af AUBO-brandet.

Annonce

Målrettet og med et stort hjerte

Mennesker, der kom tæt på Jens, fik både indsigt i hans holdninger og principper, og de oplevede Jens som myreflittig, uselvisk, ikke-materialistisk - og aldrig ødsel. Altid målrettet og tålmodig, hjælpsom og forstående.

Og så havde Jens et stort hjerte. Et stort hjerte til altid at finde plads på fabrikken til at hjælpe mennesker på kanten af arbejdsmarkedet ind i et job med et passende timetal. Hjælp til at integrere ikke-etniske danskere på arbejdspladsen, og hjælp til at tage lokalt ansvar gennem en kraftig forøgelse af lærlingeantallet hos AUBO.

Jens udviste samtidig en stor hjælpsomhed og empati over for AUBOs forhandlere. Men hans hjerte brændte også for at støtte lokalområdets idrætsforening AIF, fodboldklubben FC Midtjylland og flere velgørende indsamlinger. Det sociale ansvar og engagement, som Jens udviste, er foregået løbende, også selvom AUBO igennem årene har haft stigende omsætning og indtjening igennem altid pågående fokus på effektivitet og omkostningsstyring.

Annonce

Fremsynet og velovervejet

Jens blev aldrig faglært i træ- og møbelindustrien, men lærte branchen at kende igennem mange års ansættelse før tiden som selvstændig.

Han var anerkendt fagligt dygtigt af såvel medarbejdere, materialeleverandører og maskinleverandører for sit skarpe øje på produktudvikling, og altid med fokus på kvalitet og finish i detaljen. Jens var dygtig til at balancere innovation og moderigtighed i kommercielle produkter - han vidste jo, at der kun var ham selv til at bære omkostningen ved en fejlsatsning på ikke salgbare produkter.

Jens var forandringsvillig og proaktiv. Det kom for alvor i spil på bagkanten af finanskrisen, hvor hele branchens omsætningsindeks faldt markant, og hvor en stor samhandelsaftale ophørte. Det skabte en udfordring baseret på stor omkostningsbase parret med manglende overblik over fremtidig omsætning og dermed mulig indtjening. Resolut antog Jens derfor to eksterne bestyrelsesmedlemmer og kort efter ansatte han en administrerende direktør. Det var et klogt tiltag, som snart fik virkning, så AUBO efter et år med underskud, har kunnet fremvise vækst på omsætning og indtjening hvert eneste år efterfølgende. AUBO kom simpelthen til at ”gå længere på literen”.

Jens havde helt fra firmaets begyndelse handlet med Norge. Så omsætning i såvel indland som udland var naturligt. Denne erfaring kom AUBO til gode, da finanskrisen ramte den danske omsætning. Næsten samtidigt accelererede omsætningen kraftigt i Norge, hvorved der blev økonomisk råderum til investeringer og nye satsninger.

Annonce

En del af familien

Jens blev født den 28. august 1948 i Rimmerhus, vest for Herning, hvor han voksede op og gik i skole.

På naboejendommen voksede Grethe op. Grethe og Jens kom til at danne par og blev i 1973 gift og fik siden de to døtre; Marianne i 1974 og Marlene i 1977. Grethe har været en del af AUBO, siden firmaet blev grundlagt i 1985 - det blev startet hjemme ved Jens og Grethes køkkenbord. I første omgang som en handelsvirksomhed. Senere kom egen produktion til.

Såvel Grethe som Jens har haft beskæftigelse ved AUBO siden begyndelsen. Siden blev datteren Marlene og svigersønnen Dan ansat – og senest er barnebarnet Christian blevet ansat som handelselev.

Når man således talte om AUBO som familieejet, så gik det altså ikke på ejerskabet alene. Men i allerhøjeste grad også på måden Jens og Grethe har drevet AUBO på, og givet de ansatte fornemmelsen af at være ”en del af familien AUBO”. Altid med en dybtfølt omsorg for hver enkelt medarbejders ve og vel, samt for den ansattes familie. Måske er det også en af forklaringerne på at AUBO’s medarbejdere generelt har en meget høj anciennitet og høj medarbejdertilfredshed.

Annonce

I fuld vigør til det sidste

Jens arbejdede i virksomheden helt frem til sin død, hvor han udgjorde den daglige rugbrødsmotor og det naturlige omdrejningspunkt i AUBO. I 2021 kom Jens ned på fem-dages arbejdsuge. Men han satte dog fortsat stor pris på at arbejde om lørdagen, hvor der var ro til at kigge på statistikker og varedisponeringer.

Jens lavede ofte sjov med, at når den sidste dag kom, så ville han bæres ud af AUBO. Og sådan endte det.

Men desværre alt for tidligt. Jens døde i virksomheden - i fuld vigør med dagens opgaver.

Jens efterlader sig sin kone, Grethe, døtrene Marianne og Marlene, fire børnebørn og to svigersønner.

Æret være Jens’ minde.

Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Kultur For abonnenter

Museet kan godt blive hvor det: Bjergbanen skal køre gennem den nye museums-bygning

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om politi og trafik her

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Orla Østerby er væk - men det tyder alligevel godt for de konservative

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Lemvig

Analyse: Socialdemokraterne mangler stemmeslugerne, og hvem er det så, der skal tage pladserne i byrådet

Leder For abonnenter

Vi ved stadig ikke, om statsministeren kan stilles til ansvar i minksagen - men nu ved vi, at ministeriet kæmpede for at redde hendes og regeringens politiske liv

Lemvig

Nu har kunderne noget at snakke om i dag: Købmandens vælgermøde blev en succes

Struer For abonnenter

Laurs er villig til at betale prisen: - De sendte min kone ud af landet, så fra på søndag er jeg tysker

Navne

Prinsesse Mako fylder rundt og gifter sig

Lemvig

Hvordan kan det lade sig gøre, at Venstre fik klart flertal i byrådet, når partiet fik under halvdelen af stemmerne

Navne For abonnenter

Landmandssønnen fra Borbjerg brugte 110.000 kroner på at blive uddannet butler: - Det er jo bare et ganske normalt arbejde

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Lemvig

Nu stiger smitten i Lemvig Kommune - syv tilfælde samme dag

Lemvig For abonnenter

Beboer på Borumvej vil have cykelstien flyttet tilbage: Der er flere fordele ved cykelsti på nordsiden ad Fabjergvej

Lemvig

Ny kandidat: Det er aldrig godt, der er et parti med suverænt flertal

Annonce