Annonce
Navne

Jens var i 27 år en uundværlig del af Holstebro Bueskytteforening

Jens Hansen. Privatfoto

Gunhild Brynning skriver på vegne af Holstebro Bueskytteforening følgende mindeord over Jens Hansen:

I Holstebro Bueskytteforening har vi med sorg modtaget den triste besked om, at Jens Hansen afgik ved døden søndag den 15. november, kort efter sin 70 års fødselsdag.

Jens har været medlem af Holstebro Bueskytteforening i 27 år, og i alle år har han både været aktiv skytte og en uundværlig frivillig i klubbens arbejde. Derfor var han også de sidste år æresmedlem af klubben.

Annonce

I 90’erne var Jens en af de fire herre-recurve-skytter, som udgjorde det nok stærkeste hold Holstebro Bueskytteforening nogensinde har haft. Udover Jens bestod holdet af Villy Nielsen, Ole Gammelgaard og Frank Alberg. De fire trænede sammen og støttede hinanden, men der var også en evig konkurrence imellem dem om at være med på tremandsholdet. De skabte sammen et træningsmiljø, som medvirkede til at gøre ikke bare de fire herrer stærkere, men også adskillige af klubbens yngre skytter havde glæde af det, og nåede et højt nationalt og internationalt niveau.

I det nye årtusinde blev Jens optaget af at være viking. Det betød, at han kastede sig over langbuen. Han blev en ret habil langbueskytte, og det er ikke mange år siden, Jens deltog i Holstebros sommerstævne som langbueskytte. Han byggede sine egne langbuer og pile, samt alt det tilbehør, der hører til en rigtig viking. Jens ville gerne dele ud af sin viden om langbuer, og han har hjulpet et flere af klubbens unge i gang med at skyde med langbue.


I det nye årtusinde blev Jens optaget af at være viking. Det betød, at han kastede sig over langbuen. Han blev en ret habil langbueskytte (...). Han byggede sine egne langbuer og pile, samt alt det tilbehør, der hører til en rigtig viking.


Jens’ nyeste interesse var hans bier. Han producerede den dejligste honning, som man kunne være heldig at få sig et glas af, hvis man var til træning på den rette dag.

Jens fungerede i en årrække som formand for klubben, og han har været en fast mand i teamet bag Holstebro Bueskytteforenings stævneafvikling. Han har været skydeleder ved uendelig mange stævner, og han har utrætteligt hjulpet med at kridte baner og slæbe udstyr, når stævnerne skulle sættes op. Sidst så vi Jens i den rolle, da klubben afholdt DM i 2019, her var Jens nok allerede mærket af det, der senere skulle vise sig at være en dødelig sygdom, men han tog fat alligevel.

Jens ville have, at tingene gik rigtigt til, og han var meget opmærksom på sikkerhed omkring afviklingen af skydningen. Klubbens yngre medlemmer kan nok mest huske Jens som den lidt utålmodige ældre skytte, der utrætteligt insisterede på koncentration og effektivitet på skydelinien. Han var ikke bange for at råbe højt, hvis børnene glemte sikkerhedsreglerne, eller hvis de unge fik for meget gang i spas og ballade under skydningen. På den måde har han også været med til at opdrage de nyeste generationer af bueskytter i Holstebro.

I de sidste år mærkede Jens, at kræfterne svandt, men alligevel kæmpede han lidt på skift med både sin recurvebue og sin langbue. Han har trænet regelmæssigt helt frem til sidste vinter, hvor han umiddelbart inden corona-nedlukningen opgav at skyde med sin bue, selvom han ikke tog den med hjem – han ville være bueskytte.

Vores tanker går i disse dage til Jens kone, Britta, som har været en svær tid igennem. Jens har sat sine tydelige spor i Holstebro Bueskytteforening, og vi vil mindes ham med glæde og et kærligt smil.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Klimatorium vil være verdensførende: ansøgning for millioner er afleveret

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Vejen spærret i to timer: Væltet bus er tilbage på vejen, og der skulle hjælp til helt fra Vejle

Struer For abonnenter

Efter bølge af indbrud tog Tina sagen i egen hånd: - Det var bare et spørgsmål om tid, før de også ville komme her

Sport

Islandsk EM-målmand til Lemvig-Thyborøn

Lemvig

Del af Fabjergvej spærres kl. 11-13 i dag - dobbeltdækkerbus skal bjærges

Statsministeren: Det går uhyggeligt hurtigt - nye tiltag overvejes

Leder For abonnenter

Lange testkøer er en hån mod de pligtopfyldende borgere

Navne

Jan tiltrak masser af udlændinge: Han gjorde en stor indsats for dansk landbrug

Kultur

Corona-chok i Lemvig: Julemanden kommer ikke i år...

Vestjylland

Spurgt på gaden: Oplever du, at der stadigvæk er problemer med sexchikane på arbejdsmarkedet?

Sundhedsministeren er smittet med corona

Sport For abonnenter

Fra andenviolin til førsteviolin for Thomas Damgaard: - Det er det jeg spiller håndbold for

Lemvig For abonnenter

Handicappris til Evald Skov Jensen: Hjælper Henrik med at svømme 30 baner

Lemvig For abonnenter

Flyttede fra København til Ferring og i fuld vigør: - Jeg egner mig ikke til at sætte mig hen og være pensionist

Annonce