Annonce
Lemvig

Jesus har tunet ind på 89,1 MHz

Man kan jo lige så godt gøre det behageligt, når man skal være i sin bil i et par timer. Foto: Johan Gadegaard
Der deltog omkring 90 biler i lørdagens "Drive-in Jesus i West" på Lemvig Flyveplads i Rom.
Annonce

Rom: Det kunne have været en scene for animationsfilmen "Biler".

90 biler til gudstjeneste og lovsangsfest. De ville have stået og vugget med til musikken og måske have brummet et "halleluja" med passende mellemrum. I udkanten ville den fremmede bil - den røde racerbil Lynet McQueen - have stået og nydt herligheden blandt sine nye venner i den lille flække Kølerkildekøbing på Route 66.

Men vi befinder os i stedet på Lemvig Flyveplads i Rom lørdag aften. De 90 biler er til "Drive-in Jesus i West". Og rent faktisk er der en rød sportsvognsagtig cabriolet nede bagved. Den skiller sig markant ud fra mængden af de parkerede biler, der har kølerhjelmen vendt mod den sættevogn fra Æ' Vognmand, der udgør scenen. Til højre for scenen kan de følge med på storskærm. Det er meget praktisk for dem, der har parkeret længere nede bagved.

Avisen møder først Lemvig Bykirkes præst Brian Christensen, der er medarrangør af begivenheden. Foruden Lemvig Bykirke er Harboøre Kirke samt Indre Missions Ungdom i både Lemvig og Harboøre med i arrangørgruppen - det samme er IMU på landsplan.

- Vi har fået lov til at sende på 89,1 MHz, så det skal de bare indstille bilens radio på. Vi bliver omkring 90 biler i aften, og det er meget tilfredsstillende, siger Brian Christensen.

To kameramænd fra AV Pro i Randers filmer arrangementet, der live-streames på Facebook og YouTube.

Lars Kristensen fra Harboøre er aftenens hovedtaler. Vi fanger ham for en kort kommentar før startskuddet.

- Normalt kan jeg fornemme publikum. Det bliver sværere i aften, men jeg har besluttet, at jeg skal have en eller anden reaktion fra dem. Så bliver det noget med, at de skal dytte, siger Lars Kristensen.

Ungdomsbandet Revel fra Vejle spiller en central rolle i aftnens program, og de indleder med tre-fire numre.

Det krævede en del organisering at få de 90 biler på plads. Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Politiet kommer

10 minutter inde i arrangementet ruller en politibil ind på pladsen. De snakker med en gruppe af de unge arrangører. Politiet forlader stedet igen efter få minutter. Alt er i orden.

- Det er nok ikke her, der er behov for at lægge nogen i benlås, konstaterer fotografen.

Den ene af betjentene fortæller på vej ind i bilen, at de er på rutinetjek rundt i landskabet for at se, om corona-restriktionerne overholdes. De har også været på stranden tidligere på dagen. Ikke ligefrem nogen dårlig tjans i sådan et sommervejr.

Der bliver sunget med i flere af bilerne. Revel lader til at at være et kendt band i disse kredse.

Brian Christensen er kort på scenen for at læse dagens tekst, inden Lars Kristensen overtager begivenheden og følger op på teksten, hvor Jesus helbreder en kvinde for indre blødninger.

Annonce

Tappet for energi

- Har du åndelige indre blødninger. Føler du dig tappet for energi? Gør du alt for at opretholde facaden, selv om du er lige ved at give op? Bruger du alt din energi på at vise din pæne "forhave" frem, siger Lars Kristensen blandt andet.

Han har publikum med. Det bliver bekræftet, da han beder publikum om at dytte, hvis de er med. Budskabet er forstået.

Rasmus Hestbech fra Indre Missions Ungdom i Lemvig kommer hen til avisens udsendte. Han er blandt andet brandansvarlig. Der må gerne ryges i bilerne - den slags bestemmer folk selvfølgelig selv - men skodderne må ikke smides ud i græsset. I øvrigt er det kun vinduet ved førersædet, der må være rullet ned. De øvrige skal være lukket.

- Sidste år arrangerede vi to gange "Jesus i West" i henholdsvis Lemvig og Harboøre. Med omkring 150 deltagere. Det var egentligt tænkt som et ungdomsarrangement, men der kommer også nogen, der er lidt ældre med, og det er helt fint, siger Rasmus Hestbech, der til dagligt går i 2. g på STX på Lemvig Gymnasium.

Annonce

Mange unge

Et hurtigt kig rundt i bilerne fortæller, at der er mange unge. Men der er også børnefamilier og nogle, der ikke er helt unge længere.

Jeg får ikke alt med, hvad Lars Kristensen siger. Men afslutningen er ikke til at tage fejl af.

- Jesus kan stoppe de åndelige indre blødninger. Jesus går ikke op i coronaregler. Han vil altid være tæt på dig, siger Lars Kristensen.

I en af de forreste rækker finder vi familien Fænø Fredensborg fra Holstebro. Eller rettere: Familien er fordelt i to biler. To af de tre børn sidder hos bedsteforældrene i bilen ved siden af.

- Lars Kristensen holdt en god tale. Han refererede til nogle gode ting, og det er et fint arrangement her på flyvepladsen, siger Thomas Fænø Fredensborg.

Normalt deltager familien i Å-Festival i Sdr. Felding i pinsen. Men den er aflyst i år på grund af faren for coronasmitte. Dette arrangement kan bruges som en delvis erstatning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce