Annonce
Struer

- Jobbet, jeg har ventet på skulle dukke op i 35 år

Efter 11 år som direktør for Erhverv Silkeborg vender Torben Vilsgaard nu tilbage til Struer, hvor han i 1980erne fik job som ung udviklingsingeniør på B&O. Denne gang er det til et drømmejob som direktør for Danish Sound Cluster. - Jobbet jeg har ventet på skulle dukke op i 35 år, siger han. Privatfoto
Torben Vilsgaard vil krydre turene i bilen fra Silkeborg til Struer med både tung nationaløkonomi, lydbøger fyldt med japanske finurligheder i teksterne af Haruki Murakami, fusionsjazz a la Miles Davis eller måske en gang Bowie eller Cohen.
Annonce

Struer: Struer blev i starten af oktober udpeget som omdrejningspunkt for en ny og mere målrettet satsning på at hjælpe små og mellemstore danske virksomheder med kompetencer inden for lyd og akustik ud over rampen.

Meningen er, at det skal ske i en af de i alt 14 nye erhvervsklynger, som vil få ekstra opmærksomhed med millionstøtte fra både erhvervsministeriet og fra forskningsministeriet.

- Oplagt at placere sekretariatet som en selvstændig enhed på samme adresse som det nye Sound Hub Denmark i Struer, mente forskningschefen på Bang & Olufsen, Søren Bech, som var en af hovedkræfterne bag indsatsen for at få den nye erhvervsklynge, Danish Sound Cluster, godkendt.

Annonce

Tilbage til Struer

Nu er der så også fundet en direktør til lydklyngen i dansk erhvervsliv, og Søren Bech kan som formand for bestyrelsen oplyse, at det bliver Torben Vilsgaard fra Silkeborg.

- Præcist det job, jeg har ventet på skulle dukke op i 35 år. Jeg var slet ikke i tvivl om, at jeg skulle sende en ansøgning. Jeg kunne slet ikke lade være, fortæller Torben Vilsgaard.

I 1980erne fik han som ung ingeniør job i udviklingsafdelingen på B&O og boede i syv år i Struer.

Efterfølgende har han haft praktisk erfaring inden for branchen som ingeniør hos både Ericsson og TDC, og de seneste 11 år har han stået i spidsen for Erhverv Silkeborg.

- Her har jeg skullet få samspillet til at fungere mellem alle de forskellige virksomheder i Silkeborg. Nu bliver det så et samspil mellem både uddannelsesinstitutioner, som arbejder med lyd, og virksomheder over hele landet, jeg kommer til at arbejde med. Men jo lidt efter de samme principper, konstaterer han.

Alt sammen med bund i en lidt bredere interesse for både samfundsforhold og økonomi.

Annonce

P1, Bowie og Piketty

Når han sætter sig i bilen og kører fra hjemmet ved Silkeborg til Struer, vil det derfor være P1, han stiller ind på, når han kommer på den anden side af Funder Bakke.

- Det er der, jeg får det bedste indtryk af, hvad der rører sig, mener han.

- Men det kunne også være en podcast om nationaløkonomi og den franske nationaløkonom Thomas Piketty. Han må være den oplagte kandidat til en nobelpris. Han har nogle meget interessante tanker om fordelingen af den samlede formue i et samfund, som han underbygger med statistikker langt tilbage i tiden - og så også nogle klare politiske holdninger, som man kan forholde sig til. Den slags vil jeg meget gerne høre. Der må gerne være lidt tyngde i det, fortæller han.

Går han væk fra faglitteraturen, er det den japanske forfatter, Haruki Murakami, der er favoritten.


Thomas Piketty må være den oplagte kandidat til en nobelpris. Han har nogle meget interessante tanker om fordelingen af den samlede formue i et samfund, som han underbygger med statistikker langt tilbage i tiden - og så også nogle klare politiske holdninger, som man kan forholde sig til. Den slags vil jeg meget gerne høre. Der må gerne være lidt tyngde i det

Torben Vilsgaard, nyudnævnt direktør for erhvervsklyngen Danish Soud Cluster, Struer


- Det er nogle fantastiske fantasiverdener, han får opbygget. Man bliver suget helt ind i hans univers, og der sker de underligste ting i hans bøger. Det er meget fascinerende. Så dem kunne jeg også godt sætte på som lydbøger, fortæller han.

Endelig er der jo også musikken, hvis han ønsker lidt rytme på turen.

- Her er jeg gået mere og mere over til jazzen og hører meget Miles Davis og alle de folk, der har omgivet ham i den moderne fusionsjazz. Det er den slags, jeg lytter mest til, og så er der jo også de gamle rock-koryfæer som David Bowie, der også har et fantastisk univers. Leonard Cohen og hans tekster bliver jeg heller aldrig færdig med, fortæller den kommende direktør for hele den danske lydklynge i Struer.

Annonce

Klar midt i februar

- Men lyd er jo også støj, som vi kan arbejde med at begrænse eller eliminere, bemærker han.

- Dette er i sig selv et stort forskningsfelt, og hvis der er virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som kan få fordel af at samarbejde om nogle projekter, er det også den slags, vi skal være med til at formidle i det nye sekretariat i Struer, forklarer han.

- Eller det kunne være et arbejde med fraværet af lyde, som vi normalt omgiver os med. I dag har vi jo lyd med os overalt. Da jeg arbejdede som udviklingsingeniør på B&O i 1980erne var lydanlæg noget, vi havde hjemme i stuerne. Nu bærer vi det med os overalt, og jeg gør det også selv. Jeg er storforbruger af lyd, siger Torben Vilsgaard.

- Men når jeg løber en tur, lægger jeg telefonen fra mig, forsikrer han.

Under en tur i naturen er han uden for rækkevidde, men til daglig vil han som ny direktør for den nye lydklynge i dansk erhverv og undervisning stå til rådighed for alle, der kunne ønske sig at komme videre med deres ideer.

- Vi skal have så mange virksomheder med som muligt. Det er ikke os på det nye sekretariat, der skal lave tingene for dem. Men vi kan hjælpe med at få etableret de rigtige netværk og meget gerne med kontakter ind på universiteterne, forklarer han og forsikrer, at han glæder sig til at komme i gang.

- Der er ting, jeg skal have afviklet på en ordentlig måde på jobbet for Erhverv Silkeborg, men engang i løbet af februar skulle jeg være klar til at koncentrere mig fuldt ud om det nye job i Struer, vurderer han.

Danish Sound Cluster

Formand: Søren Bech, Bang & Olufsen.

Næstformand: Nikolai Bisgaard, GN Hearing.

Bestyrelsesmedlemmer: Birger Schneider, Chamaj Consult - Kim Rishøj, Sound Focus - Claus Blaabjerg, Brüel & Kjær - Eddy B. Brixen, EBB Consult - Claus Demant, Bang & Olufsen - Mads Váczy Kragh, Erhvervshus Sjælland - Peter Petersen, Sound Hub Denmark - Jan Østergaard, Aalborg Universitet

-

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Tidligere minkavler i Nørre Nissum: Vi har brug for en afklaring

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce