Annonce
Lemvig

Jobprojekt hjælper i arbejde

FMC lægger plads til det kommunale projekt, hvor 12 borgere af gangen får hjælp til at vende tilbage til arbejdsmarkedet. Arkivfoto: Johan Gadegaard
"Virksomhed i Virksomheden" hjælper borgere, der har været længe væk fra arbejdsmarkedet til at vende tilbage
Annonce

Tangen: Projektet "Virksomhed i virksomheden", der skal hjælpe ledige tilbage på arbejdsmarkedet, har så tilpas lovende resultater, at Lemvig Kommune vil fortsætte med tilbuddet fremover.

- Det ser ud til at være en succes, og så længe det rykker, som det gør, så bliver vi ved, siger formanden for kommunens Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalg, Kenneth Bro (S).

Projektet har kørt siden 2014, og derfor får udvalget en gang om året en status over, hvordan det udvikler sig. Udvalget fik den seneste orientering i sidste uge, og det er på den baggrund, Kenneth Bro udtaler sig.

Projektet er rettet mod en gruppe, der har haft særligt svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet. Det kan for eksempel være modtagere af kontanthjælp og uddannelseshjælp. Derfor har Jobcenteret udviklet projektet i samarbejde med FMC-Cheminova, hvor borgerne indgår i en særlig gruppe, der under forløbet får hjælp til at møde stabilt til tiden, holde en ordentlig hygiejne og en ordentlig omgangstone, men det kan også være til andre emner, der aftales med de pågældende på forhånd.

- Det er for en gruppe, der har en særlig lang vej tilbage til arbejdsmarkedet, men her lykkedes det at få nogle ud i ordinær beskæftigelse. Derfor er det en god træningsbane for folk, der skal ud på arbejdsmarkedet, siger Kenneth Bro.

Tallene viser, at 28 borgere det seneste år har været tilknyttet projektet, og syv af dem er stadig i gang. Af de øvrige 21 er én kommet i beskæftigelse, fire er i gang med virksomhedspraktik, tre i almen uddannelse, én er tilkendt førtidspension, tre er tilkendt fleksjob, fire er sygemeldte og to er med i sundhedsfremmende tilbud. Endelig mødte tre aldrig op, og derfor er der igangsat andre tiltag overfor dem.

Kommunen frikøber en medarbejder hos FMC til at virke som projektleder og assistent, men udgiften er stort set tjent hjem, hvis det blot lykkes at hjælpe en enkelt i gruppen videre i varig beskæftigelse.

- Det virker som en god træningsbane for folk, der skal ud på arbejdsmarkedet, siger Kenneth Bro.

Derfor var udvalget tilfredse med de tal, de fik forevist, og dermed kan Jobcenteret fortsætte med at have projektet blandt de redskaber, der kan tilbydes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Udbetal hjælpepakkerne nu!

Kultur

Indstilleren er nu selv blevet kandidat til Lemvig Prisen: - Jeg syntes de fortjener prisen

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Annonce