Annonce
Struer

John med fiskerlussingen stiller op som løsgænger - og vil starte nyt parti

John Jørgensen er lige nu det meste af tiden i København. Billedet her er taget tidligere på året i Hullet i Struer. Foto: Johan Gadegaard
John Jørgensen fra Struer har nu så småt indledt sin valgkamp på Nørrebro i København, hvor han stiller op som løsgænger. Han har dog fået sig lidt vanskeligheder at starte på.

Struer/Nørrebro: Han blev på det nærmeste kendt natten over i hele det ganske danske land, da han tilbage i september sidste år lagde en video på de sociale medier.

I videoen gik John Jørgensen, som bor i Struer, men er født og vokset op i Lemvig, i meget kontante vendinger til kamp imod den samfundsudvikling, han mener, blandt andet Dansk Folkeparti er bannerfører for.

Det har siden ført til, at han i disse dage fører valgkamp i København. På Nørrebro nærmere bestemt, hvor han som løsgænger forsøger at blive valgt til Folketinget.

- Om jeg er kommet i gang endnu, ved jeg såmænd ikke. Jeg har deltaget i nogle aktiviteter og demonstrationer og bevæger mig rundt i byen, men jeg mangler lige at komme i gang med det sidste, fortæller John Jørgensen, som i valgkampen primært vil opholde sig i hovedstaden.

- Der er så lang tid til valget, at det er for tidligt at gå i gang nu - så holder jeg ikke distancen, siger struerboen, der nu også har fået sig en ekstra udfordring.

- Det har vist sig, at 63 af mine stillere ikke er blevet godkendt.

Jeg vil blive overrasket, hvis jeg er havnet i Folketinget, når valget er overstået, og skulle jeg så bare tage hjem til Struer og holde min kæft. Nej, jeg fortsætter med at kæmpe, og det gør jeg ved at lave et parti.

John Jørgensen, Struer, kandidat til Folketinget

Det nye parti

Det er dog ikke noget, John Jørgensen er videre bekymret over.

- Lige nu mangler jeg 23 underskrifter. Dem skal jeg have fat i her i weekenden, hvor der er aktiviteter på Nørrebro. Sidst jeg gjorde det, fik jeg 20 på to timer, fortæller han.

Grunden til den manglende godkendelse er, at Nørrebros postnummer ifølge John Jørgensen ikke er fuldstændig identisk med valgkredsen, han stiller op i, og som man skal bo i for at kunne skrive under.

I forhold til chancerne for at blive valgt ind i Folketinget er svaret fra struerboen:

- Bare mine holdninger kan komme i Folketinget, så behøver jeg ikke selv gøre det. Jeg ved godt, at det nærmest er en umulig opgave, jeg har kastet mig ud i, men lykkes det at få de godt 21.000 stemmer, der skal til, så er det da bare helt utroligt.

John Jørgensen har dog også andre ting i gang. Han er i færd med at stable sit eget parti på benene, som gerne skulle være klar til at stille op til det næste folketingsvalg.

Annonce

Vil ikke holde kæft

Det er ikke mange måneder siden, han ikke havde den store interesse i at gå ind i politik som kandidat, men nu går han altså ind i det med både hud og hår.

- Jeg vil blive overrasket, hvis jeg er havnet i Folketinget, når valget er overstået, og skulle jeg så bare tage hjem til Struer og holde min kæft. Nej, jeg fortsætter med at kæmpe, og det gør jeg ved at lave et parti, forklarer John Jørgensen:

- Videoen gav mig en platform, og det er den, jeg arbejder videre ud fra.

Og navnet på det nye parti, ja, det giver næsten sig selv - fiskerlussing skal barnet hedde.

- Jeg var ude i nogle andre muligheder, men de var taget, så jeg blev ved fiskerlussing, siger manden, der på det nærmeste selv er blevet synonym med begrebet. - Hvis man siger ja til at gøre noget - jeg er jo blevet bedt om at gøre det her af folk, som har brug for det. Folk, der lægger deres håb og tillid i mig - det kan jeg ikke gå fra, lyder det fra John Jørgensen.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

Struer

Ny direktør satser på tog til tiden fra Langå

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce