Annonce
Navne

Johnsen var manden på bænken

JFMNORMAL - Peder Johnsen sad i mange år og hang på bænken. Så kæmpede han sig ud af sit misbrug og har idag kone, hus, to børn og et barnebarn samt fast arbejde som socialrådgiver. Foto: Chresten Bergh

Ejsing: Ejsing Forsamlingshus er onsdag 25. september arrangør af et foredrag med Peder Johnsen fra Grindsted. Han vil fortælle om sit liv hvor moderen, fra han var helt lille, tog ham med på værthus. Senere fik han sin opvækst hos bedsteforældrene, som havde store forventninger til at den godt begavede og kvikke dreng nok skulle blive til noget. Han kom også på handelsskole og blev en dygtig fodboldtræner. Alligevel gik det sådan, når noget gik ham på, så tyede han til alkohol og endte til sidst med at sidde på bænken med de andre alkoholikere.

Dagen efter sin 38 års fødselsdag tog Peder beslutningen om at stoppe, for kroppen kunne ikke mere. Få dage senere mødte han op i det sociale værested Cafe Jydepotten og bad om hjælp. En af de frivillige var Marie, enlig mor og førtidspensionist, og de to fattede interesse for hinanden. De er siden blevet gift, har skabt et dejligt hjem og har fået en datter. Peder har uddannet sig til socialrådgiver med efterfølgende diplomuddannelse og er ansat på Grindsted Produktionsskole, han spiller badminton på højt niveau og tager ud og holder mange foredrag.

En senfølge af misbruget blev for nogle år siden kræft i mundhulen, men også det har han stået igennem.

- Det er ikke et foredrag med løftede pegefingre og tilbud om afvænning, men om et levet liv på ondt og godt og om at det kan lade sig gøre at få et godt liv trods alt, forklarer han selv.

Peders kone Marie havde sin opvækst på Fodgård i Ejsing og to brødre Ivan og Torben bor her stadig.

Billetbestillinger er ikke nødvendig, og der er kaffe og kage inkluderet i entreen, oplyser arrangørerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

HF vil bruge festsal til undervisning

Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

112

Mand løb nøgen rundt

Lemvig

Gymnasium genåbner i etaper

Lemvig

Har flere planer klar til dimission

Annonce