Annonce
Portræt

Journalisternes prisaften gav gevinst for forfattere

Jakob Thorup Thomsen (t.v.) og Jens Peder Østergaard fik overrakt prisen for "Årets Overraskelse" af aftenens toastmaster, tidligere regionsrådsformand Bent Hansen. Foto: Ole Mortensen
Jakob Thorup Thomsen og Jens Peder Østergaard fik fredag aften en pris for deres bog om flygtningelejrene på Karup-egnen, da der var gallashow i Holstebro for den midt- og vestjyske afdeling af Dansk Journalistforbund.

Viborg: Jens Peder Østergaard og Jakob Thorup Thomsen - mangeårige journalister på Viborg Stifts Folkeblad og med ansvar for dækningen af de tidligere Karup og Tjele kommuner - fik fredag aften et skulderklap fra kollegerne i den midt- og vestjyske afdeling af Dansk Journalistforbund.

Her var der gallashow i Holstebro, hvor der blev uddelt fire priser for godt journalistisk arbejde i årets løb. Og her gik prisen for "Året overraskelse" til de to lokalredaktører.

Prisen fik de for "levende og vedkommende formidling om et vigtigt stykke lokal- og nationalhistorie" med udgivelsen af bogen ”Mein Lieber Kristian”.

Bogen fortæller historien om de mange tusinde tyske flygtninge, der endte i flere flygtningelejre på Karup-egnen efter afslutningen på 2. verdenskrig i 1945, og frem til de sidste flygtninge rejste hjem i 1949.

Bogen fortæller også historien om de kummerlige vilkår, danskerne især i begyndelsen bød flygtningene, og om hvordan kærligheden for nogle alligevel vandt i sidste ende, selvom danskere og de tyske flygtninge ikke måtte være sammen i venskabelige eller kærlige forhold.

På gallaaftenen uddeltes i øvrigt også tre andre priser. Den Gyldne Blok gik til Majbrit Oddershede Bach og Karl Erik Lørup fra TV Midt/Vest for vedholdende research og vigtige afsløringer i dokumentaren ”De lovløse lastbiler – 59 timer på landevejen".

Den Visuelle Pris gik til Majbrit Oddershede Bach og Bent Løkke Leth, også fra TV Midt/Vest, for gribende og stemningsfulde billeder og en nær reportage i ”Da Guf gik i skoven”.

Og prisen som Årets talent gik til Frederik Helms, ligeledes fra TV Midt/Vest, for grundig og kreativ journalistik og dygtig formidling i "Snavs på Snappen".

Annonce
Forsiden netop nu
112

21-årig måtte ikke køre bil

Annonce