Portræt

Journalisternes prisaften gav gevinst for forfattere

Jakob Thorup Thomsen (t.v.) og Jens Peder Østergaard fik overrakt prisen for "Årets Overraskelse" af aftenens toastmaster, tidligere regionsrådsformand Bent Hansen. Foto: Ole Mortensen
Jakob Thorup Thomsen og Jens Peder Østergaard fik fredag aften en pris for deres bog om flygtningelejrene på Karup-egnen, da der var gallashow i Holstebro for den midt- og vestjyske afdeling af Dansk Journalistforbund.

Viborg: Jens Peder Østergaard og Jakob Thorup Thomsen - mangeårige journalister på Viborg Stifts Folkeblad og med ansvar for dækningen af de tidligere Karup og Tjele kommuner - fik fredag aften et skulderklap fra kollegerne i den midt- og vestjyske afdeling af Dansk Journalistforbund.

Her var der gallashow i Holstebro, hvor der blev uddelt fire priser for godt journalistisk arbejde i årets løb. Og her gik prisen for "Året overraskelse" til de to lokalredaktører.

Prisen fik de for "levende og vedkommende formidling om et vigtigt stykke lokal- og nationalhistorie" med udgivelsen af bogen ”Mein Lieber Kristian”.

Bogen fortæller historien om de mange tusinde tyske flygtninge, der endte i flere flygtningelejre på Karup-egnen efter afslutningen på 2. verdenskrig i 1945, og frem til de sidste flygtninge rejste hjem i 1949.

Bogen fortæller også historien om de kummerlige vilkår, danskerne især i begyndelsen bød flygtningene, og om hvordan kærligheden for nogle alligevel vandt i sidste ende, selvom danskere og de tyske flygtninge ikke måtte være sammen i venskabelige eller kærlige forhold.

På gallaaftenen uddeltes i øvrigt også tre andre priser. Den Gyldne Blok gik til Majbrit Oddershede Bach og Karl Erik Lørup fra TV Midt/Vest for vedholdende research og vigtige afsløringer i dokumentaren ”De lovløse lastbiler – 59 timer på landevejen".

Den Visuelle Pris gik til Majbrit Oddershede Bach og Bent Løkke Leth, også fra TV Midt/Vest, for gribende og stemningsfulde billeder og en nær reportage i ”Da Guf gik i skoven”.

Og prisen som Årets talent gik til Frederik Helms, ligeledes fra TV Midt/Vest, for grundig og kreativ journalistik og dygtig formidling i "Snavs på Snappen".

0/0
Annonce
Portræt For abonnenter

Datter og barnebarn lokker mormor nordpå

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig For abonnenter

Ulv eller sjakal? Noget er på færde på Tangen

Lemvig

Ungdommen går sammen på Tangen

Lemvig For abonnenter

Tre huller i bybilledet fyldes ud

Lemvig

FCM-spillere skal træne i Harboøre

Livsstil For abonnenter

Lisbeth Østergaard: Du skal kunne finde lykken i leverpostejslivet

Sport For abonnenter

- Nu er det mig, de andre holder øje med og måler sig op imod

Lemvig For abonnenter

Skal der spares eller ej: Vi aner ingenting

112

Ville undvige dyr - endte på taget

Annonce