Annonce
Erhverv

Jubel i Nørre Felding: Ny købmand klar til at åbne

En stribe af de lokale borgere har hjulpet med til at få en ny købmand til byen. Foto: Nørre Felding Borgerforening
De lokale borgere i Nørre Felding har kastet både arbejdskraft og penge i at få åbnet en købmandsbutik i byen. Efter planen åbner Min Købmand i begyndelsen af juni, da der er ekstra ventetid på nyt køleanlæg.

Nørre Felding: Det ramte Nørre Felding meget hårdt, da det i december stod klart, at byens købmand var gået konkurs. Men lige siden er der blevet arbejdet på højtryk med at åbne en ny dagligvarebutik.

Det begyndte en søndag i januar, hvor et stort borgermøde samlede 300 mennesker i byens idrætscenter. Siden har et købmandsudvalg arbejdet med at få en ny dagligvarebutik tilbage i lokalsamfundet.

- Det er fantastisk, at vi nu igen kan se frem til at have en købmand i byen. Det er har været imponeret at mærke den opbakning, som de lokale borgere har leveret, siger Per Østergård, der er formand for købmandsudvalget.

Allerede nu er der solgt anparter for mere end 500.000 kroner, så den nye købmand har en solid driftskapital at begynde på. Desuden har en række borgere været sammen om at renovere bygningen, hvor den nye købmand åbner.

- Vi forventer at kunne åbne i starten af juni. Vi kunne godt have åbnet tidligere, men vi har investeret i nye køle-fryseanlæg, og de er forsinkede på grund af corona-krisen, men det lever vi med. Det afgørende er, at vi igen har en lokal købmand, siger Per Østergård, der glæder sig over, at der samtidig bliver tale om en opgradering af både lokaler og sortiment.

Annonce

Fællesskab

Den nye købmand bliver Kenneth Johansen, der kommer fra Tvis, så han har stort kendskab til lokalområdet.

I sin præsentation til lokalområdet siger den nye købmand:

- Jeg er født og opvokset i Tvis, og derfor ved jeg, hvor vigtig en lokal købmand er for lokalsamfundet. Jeg har i små 16 år af min karriere arbejdet med dagligvarer, og har herigennem fundet ud af hvor vigtig en lokal købmand er for det lokale samfund. Min vision at skabe en lokal købmandsbutik, som er et lokalt mødested for byens borgere, og hvor den daglige handel også kan blive gjort, lyder det fra Kenneth Johansen, der er meget taknemmelig for den indsats, som de frivillige har ydet med at renovere butikken de seneste uger.

Han skal nu i gang med at ansætte personale til butikken. I første omgang er der søgt lokalt i Nørre Felding. Nu bredes jobansøgningen lidt bredere ud.

Formanden for borgerforeningen i Nørre Felding, Leif Brøgger, glæder sig meget over udsigten til en ny købmand.

- Det betyder rigtig meget, at vi har en købmand i byen. Borgerne har vist både med handling og penge, at det virkelig betyder noget, at vi har en købmand. Det er med til at styrke fællesskabet, og det er et sted, hvor folk kan mødes, siger han.

Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Kære Svend. Næste gang jeg kommer til Danmark, ringer jeg naturligvis til dig... med varm hilsen og høj agtelse, Kathleen Kennedy

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Tøjeksperten lukker i Lemvig

Kultur

Kunstmuseum klar til at åbne

Annonce