Annonce
Kultur

Jubelen er stor i Bio-Huset - får million af fond til at renovere biografen

Heidi Clausen er formand for Bio-Huset i Lemvig, og hun kunne knapt få armene ned, da meddelelsen om støtten på en million kroner tikkede ind. Arkivfoto: Allan Damgaard.
Underværker under Realdania har givet en stor sum til renoveringen af Bio-Huset, og troen er nu stor på, at man når i mål med de 4,7 millioner kroner, det koster

Lemvig: Det store renoverings-projekt af Bio-Huset er kommet et stort skridt nærmere en realitet, da det her til morgen blev afsløret, at Realdania har givet én million kroner til projektet.

Det er fonden Underværker under Realdania, der har givet tilsagn om det store beløb.

Formanden for Bio-Huset, Heidi Clausen, kunne næsten ikke få armene ned, da nyheden om den store donation tikkede ind på hendes mail i går.

Annonce

- Det er helt fantastisk og et stort skulderklap til alle de frivillige i kredsen bag Bio-Huset med støtten fra Underværker. Der er ikke bare tale om et meget stort beløb, men også om en donation, der virkelig giver stor energi, inspiration og lyst til at arbejde videre mod at realisere vort store renoveringsprojekt, siger Heidi Clausen.

Flere ansøgninger

Prisen for renoveringsprojektet i Bio-Huset er 4,8 millioner kroner, og der er nu skaffet godt 1,7 millioner kroner til formålet gennem donationer fra Underværker, Færch-Fonden, Colstrup Fonden og Jysk Energi’s specialpulje samt egne opsparede midler.


Der er ikke bare tale om et meget stort beløb, men også om en donation, der virkelig giver stor energi, inspiration og lyst til at arbejde videre mod at realisere vort store renoveringsprojekt

Heidi Clausen, formand, Bio-Huset


- Vi har flere ansøgninger i spil hos en række fonde samt ved Lemvig Kommune, og støtten fra Underværker betyder også, at vi nu går i gang med flere ansøgninger, lige som vi efter sommerferien går i gang med at forberede en lokal indsamling, siger Heidi Clausen.

Tidsplanen for projektet siger, at hele ombygningen skal stå klar til indvielse den 1. december 2022.

- Vi ved godt, at 4, 8 millioner kroner er et stort beløb. Men i kraft af den seneste donation er vi lige nu meget optimistiske med hensyn til, at det vil lykkes at skaffe den resterende sum til veje, siger Heidi Clausen.

Annonce

Underværker

Med Underværker støtter Realdania projekter i det byggede miljø, som er drevet af frivillige kræfter. Siden 2011 har Underværker støttet mere end 300 ildsjæleprojekter, som har det til fælles, at de skaber fællesskab og livskvalitet i lokalsamfund overalt i Danmark. Kampagnen bidrager både med økonomisk støtte, rådgivning og videndeling til at føre gode idéer ud i livet.

Donationen fra Underværker til Bio-Huset begrundes med disse ord:

"I Lemvig ligger den helt særlige biografbygning fra 1922, der med sin ikoniske facade og snoede trapper har samlet lokalområdet til filmoplevelser og socialt samvær i mange årtier. Bygningen spiller ikke blot en vigtig rolle for byens kulturhistorie og identitet, den bygger også på et stort netværk af frivillige kræfter, og er et vigtigt samlingspunkt for hele lokalområdet."

I denne omgang støtter Underværker i alt 18 projekter rundt i Danmark.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Lemvig Kommune bruger millioner på sikkerhedsvagter for at beskytte de ansatte

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Holdt jubilæum 50 + 1 år efter dimissionen

Struer For abonnenter

Mand varetægtsfængslet: Afviser voldtægt, men erkender samleje med sin 16-årige datter, der blev gravid

Vestjylland

Politiets telefonnummer bruges af svindlere: Snyder sig til penge og personnumre

Erhverv

Advokat kunne tørre sveden af panden

Lemvig For abonnenter

Gymnasielærer fik øjnene op for vandlopper da hun kom om bord på forskningsskib

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Kø til museet: Drage-udstilling sørger for publikumsrekord

Lemvig

Nu venter man på entreprenørens ferie er overstået - så skal stien ved skrænten i Bovbjerg flyttes

Lemvig

Ganefryd i Lemvig står til at lukke - der er ikke fundet en køber

Danmark

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Kultur

Gert og hans fund var med i 'Kurs mod danske kyster': Det var enormt behageligt

Livsstil For abonnenter

Birthe blev på den gamle skole efter sin mands pludselige død: - Jeg flytter aldrig, for jeg elsker at bo her

Lemvig

Udslip: Klor løb ud på gulvet

Annonce