Annonce
Kultur

Jubelen er stor i Bio-Huset - får million af fond til at renovere biografen

Heidi Clausen er formand for Bio-Huset i Lemvig, og hun kunne knapt få armene ned, da meddelelsen om støtten på en million kroner tikkede ind. Arkivfoto: Allan Damgaard.
Underværker under Realdania har givet en stor sum til renoveringen af Bio-Huset, og troen er nu stor på, at man når i mål med de 4,7 millioner kroner, det koster

Lemvig: Det store renoverings-projekt af Bio-Huset er kommet et stort skridt nærmere en realitet, da det her til morgen blev afsløret, at Realdania har givet én million kroner til projektet.

Det er fonden Underværker under Realdania, der har givet tilsagn om det store beløb.

Formanden for Bio-Huset, Heidi Clausen, kunne næsten ikke få armene ned, da nyheden om den store donation tikkede ind på hendes mail i går.

Annonce

- Det er helt fantastisk og et stort skulderklap til alle de frivillige i kredsen bag Bio-Huset med støtten fra Underværker. Der er ikke bare tale om et meget stort beløb, men også om en donation, der virkelig giver stor energi, inspiration og lyst til at arbejde videre mod at realisere vort store renoveringsprojekt, siger Heidi Clausen.

Flere ansøgninger

Prisen for renoveringsprojektet i Bio-Huset er 4,8 millioner kroner, og der er nu skaffet godt 1,7 millioner kroner til formålet gennem donationer fra Underværker, Færch-Fonden, Colstrup Fonden og Jysk Energi’s specialpulje samt egne opsparede midler.


Der er ikke bare tale om et meget stort beløb, men også om en donation, der virkelig giver stor energi, inspiration og lyst til at arbejde videre mod at realisere vort store renoveringsprojekt

Heidi Clausen, formand, Bio-Huset


- Vi har flere ansøgninger i spil hos en række fonde samt ved Lemvig Kommune, og støtten fra Underværker betyder også, at vi nu går i gang med flere ansøgninger, lige som vi efter sommerferien går i gang med at forberede en lokal indsamling, siger Heidi Clausen.

Tidsplanen for projektet siger, at hele ombygningen skal stå klar til indvielse den 1. december 2022.

- Vi ved godt, at 4, 8 millioner kroner er et stort beløb. Men i kraft af den seneste donation er vi lige nu meget optimistiske med hensyn til, at det vil lykkes at skaffe den resterende sum til veje, siger Heidi Clausen.

Annonce

Underværker

Med Underværker støtter Realdania projekter i det byggede miljø, som er drevet af frivillige kræfter. Siden 2011 har Underværker støttet mere end 300 ildsjæleprojekter, som har det til fælles, at de skaber fællesskab og livskvalitet i lokalsamfund overalt i Danmark. Kampagnen bidrager både med økonomisk støtte, rådgivning og videndeling til at føre gode idéer ud i livet.

Donationen fra Underværker til Bio-Huset begrundes med disse ord:

"I Lemvig ligger den helt særlige biografbygning fra 1922, der med sin ikoniske facade og snoede trapper har samlet lokalområdet til filmoplevelser og socialt samvær i mange årtier. Bygningen spiller ikke blot en vigtig rolle for byens kulturhistorie og identitet, den bygger også på et stort netværk af frivillige kræfter, og er et vigtigt samlingspunkt for hele lokalområdet."

I denne omgang støtter Underværker i alt 18 projekter rundt i Danmark.

Annonce
Lemvig

Tag kandidattesten her

Vin For abonnenter

Det er blevet en folkesport at importere vin: Mød den professionelle, den frankofile, ægteparret og ham med styr på det italienske

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Kampen om lygtepælene: Valgplakater er en del af festen

Vestjylland For abonnenter

Lars var første mand på brandstedet: Det eneste, man tænker på, er at få alle mand ud

Søndag ifølge chefredaktøren

De næste tre uger er der konstant nogen, der smiler til dig

Lemvig

Blot en fjerdedel af kandidaterne blandt de to største partier er kvinder: - Det er ikke godt nok, det er det bestemt ikke

Vestjylland

Se video: Brand i 'Det Gamle Hotel' er ude af kontrol - politiet vurderer at bygningen brænder helt ned

Sport For abonnenter

Karakterbogen: Ingen topkarakterer trods fremragende kamp af LTH

Kultur For abonnenter

Syv liv i syv byer: Ulla Terkelsen har altid haft et intenst arbejdsliv - og et muntert privatliv

Lemvig

18b tager et stort skridt fremad: Køber naboejendom til overnatning og bespisning

Erhverv For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport For abonnenter

Rasmus Porup startede valgkampen med plakatophængning og storsejr over BSH

Lemvig For abonnenter

To tidligere alkoholikere gennem mange år: Gør som os og tag imod hjælp - så kan du komme ud af det

Leder

Valget er vigtigt: Derfor gør vi valgartiklerne gratis på nettet

Annonce