Holstebro

Jule-hærværk i gågaden: Ledninger revet over og juletræ væltet og trampet på

Også ved Det Gamle Rådhus har der været hærværk. Foto: Christian Heegaard Kongsøre

Lige siden julelyset blev tændt og juletræet kom frem, har butikkerne i gågaden og formand for handelsstandsforeningen døjet med hærværk.

Holstebro: Lyskæder, der er flået ned fra væggen, juleudsmykning, der er flået af og forsvundet og et juletræ, der gang efter gang skal rejses efter hærværk.

Det er virkeligheden for butikkerne i gågaden, og også Jens Kristian Larsen, handelschef i Holstebro. Det var galt onsdag morgen, men faktisk lige siden, at julebelysningen kom frem.

- Jeg tror, at jeg har været nede at rejse juletræet op på Store Torv fire-fem gange, siden det kom frem. Det er blevet væltet og trampet på, selvom der sidder 100 kilo jernplader på. De skulle simpelthen have tæv med en frossen porre, de mennesker, der gør det her, siger Jens Kristian Larsen.

Onsdag formiddag er Salon Hairbox på Store Torv mødt ind til deres vinduesjulekæder, der var blevet flået ned fra vinduet og lå på jorden, mens brillebutikken Thiele helt har mistet en del af deres belysning, der er blevet flået ned og har fået ledninger revet over under hærværket. Butikken oplyser, at de også tidligere er mødt ind til nedrevet julebelysning.

Jens Kristian Larsen fortæller, at man sidste år mistede omkring 22 juletræer fra Store Torv - de blev alle stjålet. Derfor har man i år boltet træet fast, men det lader ikke til at stoppe hærværksmændene.

- Jeg synes, det er bemærkelsesværdigt, at det ikke går op for de mennesker, at det koster noget at få det udbedret - hver gang. Og det betyder bare, at der er færre penge at udføre aktiviteter for, siger handelschefen.

Ved Thiele på Nørregade mangler den venstre del af den julebelysning, som forretningen har sat op i begge vinduer. Ledninger er blevet revet over, og belysningen er forsvundet. Foto: Christian Heegaard Kongsøre
0/0
Annonce
112

79-årig ribbet på gågaden: Lommetyv hævede stort kontantbeløb

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Miraklet udeblev: Cecilie tabte kampen

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Annonce