Holstebro

Jule-hærværksmænd har været i banken: Værsgo, her er 10.000 kroner

Det var julebelysningen her på Det gamle Rådhus, som hærværksmændene har været hårdest ved - lyskæderne var revet helt ud af muren. Montøren kommer fredag og reparerer lyset. Foto: Morten Stricker.

De fire unge mænd, som tidligere på ugen ødelagde julebelysningen i Holstebro, mødte torsdag eftermiddag op på handelsstandsforeningens kontor med rede penge.

Holstebro: De fire unge mænd, der natten til onsdag ødelagde julebelysning i Holstebro for i alt 10.000 kroner, har valgt at betale hver en krone af det, de har ødelagt for.

- De har været nede og sige pænt undskyld til Holstebro Handelsstandsforening og har i dag afregnet deres mellemværende. Vi har fået alle pengene, og de har fået en kvittering. Og så har vi været rundt ved alle de forurettede butikker for at sige pænt undskyld, fortæller handelschef Jens Kristian Larsen.

Han havde givet hærværksmændene, der blev afsløret af butikkernes videoovervågning, en frist indtil torsdag klokken 15, ellers ville de blive politianmeldt.

Skaderne på julebelysningen ved Hairbox, Thiele Briller & Kontaktlinser og Det gamle Rådhus vil blive udbedret allerede i morgen fredag.

- Vi håber, at det var en enlig svale, og at folk fremadrettet vil lade julelyset være i fred og bare nyde det, siger handelschefen, der ikke kan gøre mere for at gardere sig mod hærværk og tyveri, end man allerede gør.

- Juletræerne på Store Torv har vi boltet fast til store jernplader, og der er videoovervågning alle de steder, hvor vi har den dyreste julebelysning, siger Jens Kristian Larsen.

Vi håber, at det var en enlig svale, og at folk fremadrettet vil lade det være i fred og bare nyde det.

Jens Kristian Larsen, handelschef i Holstebro.

Genkendt i skatermiljøet

De fire unge mænd er alle 20-22 år og blev genkendt i skatermiljøet på slagterigrunden.

Har de givet nogen forklaring på, hvorfor de begik hærværket?

- Nej, de kunne ikke give nogen som helst fornuftig forklaring, men de var ikke ædru. Hærværket skete natten til onsdag, seks minutter over midnat.

0/0
Annonce
Kultur

Lokal sanger med på Grand Prix-holdet: En kæmpestor oplevelse

Erhverv

Frituregryde skød stikflammer i køkkenet: Hvad gør man så med et fyldt hotel og 168 bryllupsgæster?

Holstebro

To heste aflivet ved Ringvejen: Ikke den frygtede hesteherpes

Holstebro For abonnenter

Nekrolog: En anstændig kvinde skulle jo lære at holde hus

Holstebro

Ulveangreb har kostet vestjysk fåreavler 200 får

Kultur

Sub Festivalen er i gang: - I Holstebro er det sgu cool at være frivillig

Annonce