Annonce
Lemvig

Julefrokoster: To er aflyst - én afventer

Der bliver ikke mulighed for at feste med sild, snaps, frikadeller og lun leverpostej i år. Flere foreninger og byer har valgt at aflyse den traditionelle, fælles julefrokost. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Ritzau/Scanpix
Det er for usikkert at afholde julefrokoster i år, og derfor er flere af de store julefrokoster blevet aflyst
Annonce

Lemvig: Det bliver sværere at lufte juleskjorten og nissehuen i år.

Flere af de traditionelle, store julefrokoster i oplandsbyerne er nemlig blevet aflyst på grund af restriktionerne for at mindske spredningen af covid-19.

I den sydlige del af Lemvig Kommune havde Bøvling UI og Tangsø fS besluttet sig for, at de for andet år i træk ville gå sammen om at arrangere en julefrokost for de to byer. Men på trods af en stor succes sidste år, bliver den ikke gennemført i år, siger Lars Mølgaard, der er næstformand i forretningsudvalget i Tangsø fS.

- Vi kunne allerede i slutningen af august se, at der formentlig stadig ville være nogle restriktioner for, hvor mange man kunne samles. Og lige nu er vi nede på, at man kun må samles 50 personer ad gangen, og derfor tog vi beslutningen om, at vi ville springe over i år, siger han om julefrokosten, der skulle være afviklet 28. november.

Annonce

Havde over 200 gæster

Sidste år havde Tangsø fS og Bøvling UI samlet over 200 gæster til julefrokosten, der efter planen skulle gå på skift mellem de to byer.

Lars Mølgaard peger også på, at der muligvis vil være noget nervøsitet blandt mulige gæster over at skulle samles til en julefrokost, mens der stadig er coronavirus i omløb, og derfor vil man samle kræfterne til næste år i stedet.

- Så må vi gå efter at lave et brag af en fest til den tid, siger Lars Mølgaard.

Også i Thyborøn har man droppet den store julefrokost, der skulle være afviklet i Wærket den sidste lørdag i november.

- Der er kommet denne lille ting, der deler navn med et ølmærke, siger centerleder i Wærket, Jesper Vinther Fruergaard, med et grin.

- Allerede inden coronakrisen begyndte overvejede vi, om vi skulle aflyse i år. Flere af vores virksomheder holder også julefrokoster i andre byer, og derfor var det i vores tanker kun at afvikle julefrokost her hvert andet år. Da coronaen så for alvor bed sig fast, besluttede vi  at aflyse, siger Jesper Vinther Fruergaard om julefrokosten, der har samlet omkring 250 gæster de senere år.

Annonce

Ser ikke for godt ud

Mens man har aflyst den store julefrokost i både den sydlige og nordlige ende af kommunen, afventer man stadig situationen i den østlige del af kommunen. Men forhåbningerne om at kunne gennemføre julefrokosten i Nørre Nissum er ikke stor.

- Vi har endnu ikke endeligt aflyst julefrokosten, men det ser ikke alt for godt ud lige nu, siger Ulla Thomsen, der er formand for Gudum Nissum IF (GNIF), der står for julefrokosten, som traditionelt bliver afviklet første lørdag i december.


Lige nu er vi nede på, at man kun må samles 50 personer ad gangen, og derfor tog vi beslutningen om, at vi ville springe over i år.

Lars Mølgaard, næstformand i forretningsudvalget i Tangsø fS


GNIF havde ellers annonceret med julefrokosten i det seneste klubbblad, og bestyrelsen havde besluttet sig for at afvente udmeldingerne af coronarestriktionerne, der stod til at skulle udløbe 31. oktober.

Men det bliver muligvis tidligere, at foreningens bestyrelse vil tage en beslutning.

- Vi tager nok en beslutning i midten af oktober, når vi kan se, i hvilken retning det kommer til at gå med restriktionerne, siger Ulla Thomsen.

Også den fælles julefrokost i Lomborg er blevet aflyst, skriver Lomborg Sogneforening på sin Facebook-side.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Fiskeredskaber forsvundet fra fjorden

Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Annonce