Annonce
Struer

Julegudstjenester rykker ind i sportshal

Toftum-Hallen bliver 24. december ramme om to julegudstjenester. Foto : Tommy Kofoed
Kirkerne i Resen og Humlum er gået sammen om at tackle coronarestriktionerne - indbyder to gange juleaftensdag til gudstjeneste i Toftum-Hallen
Annonce

Humlum: Coronarestriktioner og de medfølgende indgreb i forsamlingsfriheden har fået kirkerne i Resen og Humlum til at tænke ud ad boksen. Eller måske snarere ind i boksen. I dette tilfælde den lokale Toftum-Hallen i Humlum.

Sportshallen bliver juleaftensdag den 24. december ramme om to gudstjenester, klokken 13 og klokken 15. Dørene åbnes en halv time før begge gudstjenester, og inde i hallen sidder deltagerne med to meters afstand.

"Et krav, når der skal synges traditionelle julesalmer. Er man en familie, så kan man dog sidde sammen", oplyser kirkerne i det fælles kirkeblad.

- I år skal vi så holde julegudstjeneste i en sporthal. Det lyder jo umiddelbart lidt langt væk fra de smukke og hyggelige landsbykirker i Resen og Humlum, men mon ikke også det kan blive godt, siger sognepræst Jan Bjerglund i en kommentar i kirkebladet.

Han medgiver også, at det ikke lyder så idyllisk, men pointerer samtidig, at det sikkert heller ikke var specielt idyllisk, da Jesus kom til verden i en kostald blandt spindelvæv og mus.

De øvrige dage i julen, 1. juledag, 2. juledag og julesøndag, holdes gudstjenesterne som vanligt i de to kirker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Nu kan du kommentere mulig skolefusion

Holstebro For abonnenter

Her er ministerens tre bud: Sådan kan man komme mink-massegrave til livs

Annonce