Annonce
Struer

Julehjælpen i nye klæder

Også i år uddeles julehjælp i Struer, men man skal selv ansøge om at komme i betragtning. Arkivfoto
Annonce

LOKALT: Julen nærmer sig på godt og ondt.

Også i år samarbejder Røde Kors, Struer Kommune og Struer Frivilligcenter om julehjælp til sårbare familier og enlige i Struerområdet. Men ikke alt er, som det plejer.

Hidtil har ansatte i tre kommunale centre – Jobcentret, Handicap, Social og Psykiatri samt Børne- og Familiecentret - enten indstillet modtagerne eller taget imod ansøgninger fra borgere. Midlerne er især kommet fra Røde Kors, og frivilligcentret har så koordineret opgaven.

Fra i år skal borgerne dog så vidt muligt selv søge om julehjælp. Det sker digitalt på www.struerfrivilligcenter.dk.

- Skemaet skulle gerne være let at gå til, men ellers kan du få praktisk hjælp i Borgerservice. Og ansatte i de tre centre vil også i et vist omfang stadig hjælpe borgere, som de har kontakt til, oplyser Rasmus Beltofte fra Struer Frivilligcenter.

Julehjælpen forventer at hjælpe mindst 80 modtagere, men i tilfælde af ekstra donationer kan flere komme i betragtning. Ansøgere efter de første 80 kommer på venteliste. Der kan søges indtil 10. december. Som altid cleares ansøgerne med Kirkernes julehjælp, så dobbeltgængere fordeles, og så de to lokale julehjælpsprojekter dermed kan hjælpe flere borgere.

- Kriteriet for at få julehjælp er økonomisk trang. Vi har i år i fællesskab valgt at præcisere kriterierne yderligere, nu da borgerne selv kan søge, så vi stadig først og fremmest hjælper dem, der har allermest behov for hjælpen, siger Leif Kristensen fra Røde Kors Struer.

Julehjælpen består også i år af enten en julekurv med julens madvarer eller et gavekort til et lokalt supermarked. Dertil kommer muligheden for tøj, sko og legetøj fra lokale genbrugsbutikker. Julehjælpen uddeles ved et arrangement i Struer Frivilligcenter torsdag den 19. december.

Kontante donationer, donationer af rent tøj, legetøj og sko i god stand eller ubrugte gaver, som man ikke får brugt, modtages meget gerne. Kontakt Røde Kors eller frivilligcentret herom.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Næste skridt mod legeland i Lemvig

Lemvig

Cyklist dræbt i trafikulykke

Annonce