Annonce
Navne

Julemagi i Knudsens baggård

- Ih, hvor er det godt! Jeg kan mærke ro helt ind i mit hjerte, siger blomsterkunstneren Johnny Haugaard om hjælpernes arbejde med at juledekorere Knudsens baggård. Foto: Morten Stricker
Blomsterkunstneren Johnny Haugaard og en hel masse hjælpere har omdannet Knudsens baggård til en juleoase, hvor man kan købe gløgg og æbleskiver - og på udvalgte dage blive underholdt.
Annonce

Holstebro: Fredag den 6. december klokken 15 bydes der indenfor - nå nej; der bydes udenfor - til et magisk juleland i Knudsens baggård på Nørregade.

Juletræer, juleroser, lyskæder, grene og grønt, bænke, borde, glimtende stjerner og en bod, hvorfra der sælges kaffe, gløgg og æbleskiver, er nogle af ingredienserne i juleparadiset.

- Vi håber, at folk vil komme ind, købe en kop kaffe eller et glas gløgg og tage et pusterum fra indkøbene, siger Ulla Armose, der er tovholder på baggårdsprojektet.

Det er egentlig Anders Jørgensen, direktør i Musikteatret Holstebro, som også driver Knudsens, der har fået ideen om at "opgradere" gården. Og så fik han Holstebro Handelsstandsforening med på den. Ulla Armose blev hyret ind og bedt om at komme med et forslag til, hvordan man kunne gøre gården hyggelig - ikke bare til jul, men også resten af året.

Da hendes plan var blevet vedtaget, blev hun spurgt, om hun også lige kunne være tovholder på de allerførste events i gården, nemlig små julepop-ups, som finder sted på ti udvalgte dage i december. Det sagde hun ja til. Hun har masser af erfaring med større projekter, og har for eksempel stået bag Børne Melodi Grandprix i Gråkjær Arena de senere år.

Teater og baggårdshygge

Fra den 11. december viser Teater O og Black Box Theatre juleforestillingen "Så er det endelig hjul" på Knudsens.

Det er ifølge en pressemeddelelse en "livsbekræftende forestilling om en mand, hans barndom og hans ukuelige tro på julemanden. Julen er hjerternes fest, den er fuld af hygge og kærlighed, og det samme er forestillingens hovedperson, Rasmus Hjul".

Forestillingen kan opleves frem til 22. december.

I forbindelse med juleforestillingen har Musikteatret Holstebro og Holstebro Handelsstandsforening valgt at få baggården til Knudsens forvandlet til en juleoase med hygge, underholdning og aktiviteter primært på fredage, lørdag og søndage i december.

Følg med på Facebooksiden "Hjul på Knudsens" for at se, hvad der sker i baggården.

.

Annonce

Men ikke hvis det regner

- Der kommer til at ske en del ting her i baggården - på fredage, lørdage og søndage op til jul. Og så også lige torsdag den 19. december. Da kommer Stig Rossen nemlig og synger. Jeg tror, han skal op at stå på én af terrasserne, siger Ulla Armose og ser tænksom ud - som om hun lige overvejer i farten, om det nu også er en god idé.

På de udvalgte aktivitetsdage vil der både være et "dagens kor", der synger to-tre sange, en kulturel aktivitet (det kan være sang, musik, højtlæsning eller andet) samt en aktivitet ved små arbejdsstationer.

- Ved det første event på fredag kan børn for eksempel lave deres egne julekort. Og der kommer også andre muligheder for at lave julepynt, fortæller Ulla Armose.

På hverdagene, hvor der ikke er sang og musik, vil gården også være åben, så man kan gå ind og købe sig noget at drikke og sætte sig en stund.

- Medmindre det øsregner, naturligvis. Så er vi altså nødt til at aflyse, erkender Ulla Armose.

Annonce

Bænke og belysning

Ulla Armose er ikke alene om at pynte gården op. Det har været et stort projekt, som holdet bag begyndte på i mandags.

- Vi har hjælp af en lærer, Marian Maarupgaard, og hendes elever fra FGU-skolen. Og vi har hjælp af elever fra Erhvervsakademiet, som har ansvaret for tre af aktivitetsdagene for at prøve, hvordan det er at stå for et event. Og så er der en række kreative, frivillige, for eksempel Beth Schreiber, som man måske kender fra de flotte kostumer til Balletskolens årlige store show, fortæller Ulla Armose.

Den grønne pynt er lagt i hænderne på blomsterkunstneren Johnny Haugaard, Herning.

Ham har Ulla Armose også hyret.

- Jeg har arbejdet sammen med Johnny før, og jeg synes, han laver nogle fede ting. Vi går virkelig godt i spænd. Jeg tænker rumligt og scenografisk, mens Johnny er mere … kreativ …, forklarer Ulla Armose.

Selv siger Johnny Haugaard:

- Jeg sagde ja, fordi jeg elsker jul! Og fordi Ulla og jeg supplerer hinanden godt. Hun er supersej og struktureret. Hun laver små tegninger og animerede film og gør folk trygge. Jeg mener jo bare, at jeg skal have et budget, og så kører jeg ellers derudad.

Det med budgettet, altså hvor meget projektet koster, er i øvrigt ikke offentligt. Men det er Musikteatret og Holstebro Handelsstandsforening, der betaler.

Ulla Armose har indkøbt to bølgebænke, et bord og bænksæt samt en bænk, der er blevet sat op rundt om det store træ i gården. Desuden er der blevet bygget afskærmning omkring skraldespandene, så man ikke ser dem, og der er kommet belysning i den bageste del af gården, som godt kunne virke lidt skummel.

Ulla Armose er projektleder på juleoasen og synes, det er en vildt hyggelig opgave. Men Johnny Haugaard mente nu ikke, at denne lyskæde skulle være lige der...han har sidste ord, når det gælder dekorationerne. Foto: Morten Stricker
Annonce

Facebook-side

- Det hele handler om at få noget liv i gården - men med måde, selvfølgelig. Der skal ikke være et diskotek, for der bor jo folk her, siger Ulla Armose, der også har inddraget de omkringliggende butikker og beboere i lejlighederne ud mod gården.

- Grundideen er, at det bliver holstebroernes sted, som kan bruges året rundt. Man kan via Holstebro Handelsstandsforening booke stedet til et event, og i princippet kan det være alt fra et børneshow til ølsmagning, siger Ulla Armose, der efter jul vil male den julerøde gløgg og æbleskive-bod sort, så den bliver knapt så julet.

18-årige Annika Heindorf Albertsen er FGU-elev. Her sidder hun i Knudsens baggård sammen med en anden FGU-elev, 22-årige Camilla Kristensen, og 50-årige Bitten Mikkelsen, der er frivillig på projektet og inviteret med, fordi hun har en kreativ åre. De tre er i fuld gang med at færdiggøre hundredevis af stjerner, der skal skabe stemning. Foto: Morten Stricker
Annonce
Annonce
Lemvig

Boliger er tættere på en realitet

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

CORONAVIRUS

Live: Corona-virus gik nærmest amok på Aarhus-bar - antallet af smittede er nu oppe på 25  

Annonce