Holstebro

Opgiver sin selvstændighed: Jyden Bur solgt

Administrerende direktør hos Jyden Bur, Jens Agergaard, fortsætter og har købt en aktiepost i det nye selskab. Foto: Johan Gadegaard
Nordjysk koncern har opkøbt et af egnens ældste virksomheder.

Bur: Det er et af områdets ældste virksomheder, som nu opgiver sin selvstændighed. Jyden Bur A/S, der blev grundlagt af Niels Andersen som en lille smedeforretning i Bur i 1923, er blevet opkøbt af den nordjyske koncern, Skjold A/S.

De to virksomheder har i flere årtier samarbejdet på flere projekter i landbrugssektoren, og administrerende direktør hos Skjold A/S Lasse Viegand Hansen ser det som et perfekt match, specielt inden for svinebranchen.

- Vi har ikke købt Jyden for at optimere, men for at øge forretningen på toplinjen. Jyden er kendt for højkvalitets-staldinventar og er utrolig stærk i Skandinavien. Skjold er kendt for udefodring og har mange datterselskaber i Fjernøsten. Sammen vil vi styrke vores position og kunne gå ud med totalløsninger på det globale marked, siger Lasse Viegand Hansen.

Samlet har de to selskaber mere end 200 års erfaring.

- Med denne sammenlægning af to stærke og dansk etablerede virksomheder, som begge har en lang historie i at udvikle innovativ teknologi og solide løsninger til landbruget, tager vi et skridt, som er helt logisk i en tid, hvor vores kunder efterspørger unikke koncepter baseret på at optimere landmandens investering og imødekomme fremtidens krav, udtaler Jyden Burs administrerende direktør Jens Agergaard i en pressemeddelelse.

Satser på at ansætte flere

Skjold A/S beskæftiger 480 medarbejder, og Jyden Bur A/S har 120 ansatte.

Der sker ingen ændringer i Jydens daglige ledelse og driftsorganisation som følge af overtagelsen, "men man vil igangsætte et arbejde på at udnytte de oplagte synergier", fremgår det af pressemeddelelsen.

Vil fusionen koste arbejdspladser i Vestjylland?

- Det, vi gør, skulle gerne give mere tryk på, så vi på sigt ansætter flere. Og både vores finans, administration og backup har været lidt på hælene efter, at vi i juni opkøbt Landmeco (en producent af fjerkræudstyr, red.), så vi har brug for alle ressourcer, siger Lasse Viegand Hansen.

I forbindelse med salget er de to aktionærer og kapitalfonden trådt ud af ejerkredsen. Til gengæld har Jens Agergaard overtaget en mindre aktiepost i det nye selskab.

0/0

Tophistorier

Annonce
Holstebro For abonnenter

Til minde om: Omsorgsfulde Bodil syntes, det var for farligt at få børn, og man forstår hende...

Annonce
Annonce
Annonce
Holstebro For abonnenter

10 skarpe: Hvorfor skal vi have minimumsnormeringer i vuggestuer og børnehaver?

Kultur

Efter årets Rock: Formand ser positivt på fremtiden

Tophistorier

Kultur

Galleri: Endnu mere Rock i Holstebro

Holstebro For abonnenter

Jeg tror jo ikke, at festivalen kan fungere, hvis jeg ikke er her

Holstebro For abonnenter

Socialisten fra Thorsminde er klar til flere valg

Holstebro

Efter katastrofevalg: Vanopslagh vil slå koldt vand i blodet

Holstebro

Lottovinder i Holstebro Kommune løb med tocifret millionbeløb

Annonce