Annonce
Navne

Kåret til årets læreplads: Her er der plads til at træde ved siden af

Fra venstre ses eksportelev Benjamin Bernt Jensen, teamleder Bente Sørensen og direktør Martin Holmgaard, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier. Pressefoto
I finalen var de blandt andet oppe mod Lego, men det blev plast-producenten Faerch, der vandt prisen som Årets Læreplads 2020.
Annonce

Holstebro: Faerch Group A/S er kåret som Årets Læreplads 2020 af Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab.

Faerch var én ud af 250 virksomheder med mulighed for indstilling.

- Det er vi naturligvis stolte af. Vores HR afdeling har gjort en del og har udviklet et graduate program for at få kvalificeret de unge, vi får ind, og tilbyde dem noget ekstra, blandt andet muligheden for en HD, ligesom vi har mange europæiske salgskontorer, hvor de kan komme ud, siger Morten Sigh, CVI specialist hos Faerch.

Corona-epidemien har dog sat en midlertidig stopper for, at en del af læretiden kan foregå i udlandet.

- Vi har et ønske om, at de bliver i virksomheden og bruger de kompetencer, de har lært, så vi gør alt for at styrke dem og for, at de skal have det godt, siger Morten Sigh.

Annonce

HHX, eksportelev og HD

Faerch var indstillet til prisen af eksportelev Benjamin Bernt Jensen, som tager sine skoleperioder på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, mens praktikdelen foregår på plastfabrikken i Holstebro.

I begrundelsen for valget af Faerch lyder det: "Virksomheden giver plads til at træde ved siden af. Hvor eleverne tildeles et unikt ansvar og samtidig føler stor faglig tryghed. Det er en virksomhed, hvor eleverne betragtes som ligesindede medarbejdere, hvor vejledningen er synlig og udbygningsrigt, og hvor der er mulighed for at udvikle både faglige og personlige egenskaber."

Benjamin Bernt Jensen er 21 år og har som eksportelev været med hele vejen i arbejdet for bæredygtighed og en cirkulær plastic-agenda. Når han er færdigudlært som handelsassistent med speciale i salg, har han planer om at videreuddanne sig - med en HD. I forvejen har han en merkantil studentereksamen.

De to øvrige finalister til Årets Læreplads 2020 var Lego System A/S og Klippesmedien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce