Debat

Kæmp for de danske værdier i stedet for at kæmpe mod de andre

Tom Andkjær. Foto: Lasse Lagoni

På kant: Folketingsvalget nærmer sig, og alle partier er fremme i skoene. Valgkampen er ikke officiel er skudt i gang, men er vi er alle klar over, at 95 pct. af alt, hvad der kommer fra Christiansborg, er en del af valgkampen.

Indvandrer- og flygtningepolitik kommer uden tvivl igen til at blive en afgørende faktor i valgkampen. Det er nemlig noget, som ligger mange danskere på sinde - og udover klimaet, så er det nok en af de største udfordringer, som Europa - og dermed også Danmark - står overfor.

Jeg er selv en af dem, som ivrigt deltager i indvandrer- og flygtningedebatten, men jeg er fortaler for, at vi bruger mere tid på at kæmpe for de danske værdier fremfor at kæmpe imod islam.

Jeg anerkender 100 pct., at vi har store udfordringer med islam (husk: Islam er ikke alle muslimer), men jeg tror dog på, at vores danske værdier er stærke nok til at modstå Islam, hvis vi vel at mærke begynder at tro noget mere på dem og kæmpe noget mere for dem.

Jeg føler tit, at vi glemmer os selv og de værdier, som vores forfædre og mødre kæmpede for. Det undrer mig for eksempel , at mange i dag kun kæmper for kvinders ret til selvbestemmelse, men ikke imod de ideologier, som umuliggør kvinders selvbestemmelse. For hvad er et frit valg værd, hvis der i virkeligheden kun er to ting at vælge imellem, og den ene ting kan koste én alt?

Hvis vi kæmper for de danske værdier, så kæmper vi for 100 pct. ytringsfrihed, 100 pct. ligestilling og seksualfrihed - både for mand og kvinde - og sidst men ikke mindst kæmper vi dermed for demokratiet. Så uanset hvilken etnicitet, religion eller hudfarve du har: vis du tror på de danske værdier, så støt dem, for vi har noget helt unikt i Danmark - og det skal vi passe på.

0/0
Annonce
Læserbrev

Uddannelse. Vi skal ikke spare 121 millioner kroner på ungdomsuddannelserne i Nordvestjylland

Læserbrev

Ulven. Umuligt at sikre store naturarealer

Læserbrev

Klima. Der skal en holdningsændring til

Debat: "Mine børn og børnebørn fortjener en bæredygtig fremtid" Og hvordan får de så det? Ét er sikkert, vi har alle et ansvar, og ikke mindst kræver det en holdningsændring til, hvordan vi behandler miljøet. Når man når en moden alder, og er blevet far til nu voksne børn og også blevet morfar, så har man jo set hvordan verden forandrer sig, og med hensyn til miljøet, desvære ikke til det bedre. Tingene har helt sikkert ændret sig, i min barndom fik man, for eksempel mælk i flasker, som kunne genbruges, og det var ikke noget særsyn at få vare i trækasser. Historien om den døde hval med 40 kilo plastik i maven, og de mange tons affald der bliver samlet i naturen, er jo stof til eftertanke, og hverken verdenshavene eller naturen er jo en kæmpe skraldespand. Når man er morgenmeneske, er det jo ikke noget særsyn at se kommunens folk i gang med at fjerne cigaretskodder, pizzabakker, Mcdonalds-emballage, og det desvære ikke skraldespandene, der bare skal tømmes. Plastik er helt klar en af de helt store syndere, og her er man jo også igang med det store seje træk med genbrug. Tror dog på at, vi i fremtiden skal sortere og genbruge endnu mere, både privat og hos virksomhederne. Et er sikkert, der skal tænkes tanker vedrørende vores fremtidige måde at behandle vores verden på, og hvilken verden vi vil efterlade til vores børn og børnebørn.

Læserbrev

Spørgsmål til EU. Svarene blafrer i vinden...

Læserbrev

Valg. Facebook-censur er et demokratisk problem

Læserbrev

Valg. Kære forældre – Husk børnene, når I sætter krydset

Annonce