Lemvig

Kæmpe interesse for at få lov til at lave Klimatoriet

Vi er meget glade for den store interesse, siger Lars Holmegård fra Lemvig Vand & Spildevand, der står bag Klimatoriet. Arkivfoto

Aldrig har rådgivningsfirmaet set så stort og kvalificeret felt af interesserede - og nu er der udvalgt fem, som kommer med i den endelige konkurrence

Lemvig: Der har været en overvældende interesse for at blive blandt dem, der skal tegne det nye Klimatorium på Østhavnen i lemvig.

- Vi er dybt imponerede over det felt, der har vist interesse, både hvad angår antal af ansøgere, og hvad angår de enkelte teams kvalifikationer. Det er ganske enkelt ikke tidligere set, siger Ane Rose fra NIRAS, der som rådgivningsfirma står for at udpege dem, der kan byde ind i arkitektkonkurrencen.

Der er fundet fem prækvalificerede teams som totalrådgivere ud af de 20, som har bedt om at komme i betragtning til at komme med løsningen på, hvordan Klimatoriet skal se ud. Fire ud af de 20 var udenlandske.

- Vi er meget glade for den store interesse i at arkitekttegne det kommende Klimatorium på havnen i Lemvig, der skal være en ikonisk bygning - og et fyrtårn for udvikling og formidling af klimaløsninger både nationalt og internationalt - i hele regionen, siger direktør Lars Holmegård fra Lemvig Vand & Spildevand, der er bygherre på projektet.

- Med det nye Klimatorium på Østhavnen vil vi få endnu en etape af havnen etableret. Og det lover rigtigt godt med det stærke felt, siger borgmester Erik Flyvholm fra Lemvig Kommune, der er formand for styregruppen bag Klimatorium.

De fem udpegede totalrådgiverteams skal inden 3. maj aflevere deres bud på, hvordan det nye Klimatorium skal se ud. Klimatoriet skal stå færdigt i sommeren 2020.

De fem prækvalificerede totalrådgiverteams er:

1: 3XN A/S, Orbicon A/S og SLA A/S.

2: ADEPT aps, Norconsult A/S, Transsolar Engergitechnik, MASU planning og Urgent.Agency.

3: Kjaer & Richter A/S, Viggo Madsen A/S og Møller & Grønborg.

4: Sweco Architects A/S, Sweco Danmark A/S og EFFEKT Arkitekter Aps.

5: AART architets A/S, MOE A/S, VEGA landskab Aps og Expology AS.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
112

Bil kilede sig fast i anden bil

Lemvig For abonnenter

Nu bliver 35 kilometer kabel lagt i jorden: Skal føre strømmen fra Vesterhav Nord frem til forbrugerne

Holstebro

De er fra Grønland, på uddannelse i Holstebro - og takker for Trumps tilnærmelser

Lemvig

Turist-tallet overgår rekorden

Portræt For abonnenter

Dansemusen der fandt ud af, at hun hellere ville være bag scenen

Lemvig

Foreningen Klimatorium: - Vi skal nok få medspillere

Lemvig

Den gemte og glemte fjord kommer frem i lyset: Naturpark indvies på søndag

Annonce