Annonce
Holstebro

Køber af skagensmalerier har givet sig til kende: Købte for knap én million kroner

Indehaver Hans Jørgen Eriksen var med til at bemande telefonen ved tirsdagens auktion. Det var dog kollegaen Lisbeth (t.h.), der havde "vinderbuddet". Hun var i kontakt med Skagens Kunstmuseer, der købte tre malerier. Foto: Johan Gadegaard
Holstebro Auktioner havde op til den særlige skagensmaler-auktion drømt om én bestemt køber, og det gik som håbet.
Annonce

Holstebro: At få gjort et ordentligt salg er i højsædet for Holstebro Auktioner, og når man så samtidig kan få alt, som man ønsker sig, går alt bare op i en højere enhed.

Det var tilfældet, hvad angik det hovedværk af P.S. Krøyer, som tirsdag var under hammeren som en del af en omfattende auktion over skagensmalerier.

Krøyers maleri af datteren Vibeke i Plantagen var vurderet til at kunne gå for 500.000-600.000 kroner, men endte med at blive solgt for 490.000 kroner via telefonen.

Tidligere har Holstebro Auktioner meldt ud, at kunne man få alt som ønsket, gik nogle af malerierne ikke til eksempelvis udenlandske private købere, men til Skagens Museum.


Vi har et stærkt og afgørende fokus på at erhverve værker af skagensmalerne med motiver fra Skagen, som kan bidrage til, supplere eller komplementere den samling, museet i forvejen råder over.

Lisette Vind Ebbesen, Skagens Kunstmuseers direktør.


Onsdag formiddag blev det så meldt ud, at det ganske rigtigt gik, som man havde drømt om: Skagens Kunstmuseer købte tre værker til en samlet værdi af 727.000 kroner. Dertil kommer salær på 26 procent, hvilket har sendt den reelle pris over 900.000 kroner.

- Vi har et stærkt og afgørende fokus på at erhverve værker af skagensmalerne med motiver fra Skagen, som kan bidrage til, supplere eller komplementere den samling, museet i forvejen råder over, siger Skagens Kunstmuseers direktør, Lisette Vind Ebbesen, i en pressemeddelelse.

- Værket her fortæller både om familiens liv i Skagen, det er et portræt af naturen omkring hjemmet og af datteren Vibeke, og så er det et maleri af høj kunstnerisk kvalitet, som viser den side af kunstneren, hvor han har arbejdet med haven og det grønne som en ramme omkring portrættet, udtaler Skagens Kunstmuseers direktør, Lisette Vind Ebbesen, i en pressemeddelelse - om "Vibeke i Plantagen", som auktionsmedarbejder Casper Hansen her holder. Foto: Johan Gadegaard

Købene er sket med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Slots- og Kulturstyrelsens pulje til erhvervelser.

Annonce

Snart med i samling

Skagens Kunstmuseer købte endnu et P.S. Krøyer-værk (Fodspor i Sandet fra 1883) samt et maleri af Holger Drachmann (Vrag i Havstokken, 1902).

Vibeke i Plantagen har hængt i Krøyer-familiens sommerbolig i Skagen indtil P.S. Krøyers død i 1909. Herefter overgik det til skibsmaler Hjalmar Bruhn, inden det blev erhvervet af Klæbel-familien, der dels var med til at stifte Skagens Museum, dels var sælgerne ved tirsdagens store auktion.

De tre værker skal nu igennem en konservering og bliver herefter tilgængelige for offentligheden som en del af Skagens Kunstmuseers permanente samling, oplyser Skagens Kunstmuseer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Blev bestjålet ved fødselsdagsfest

Lemvig

Det kan blive meget værre endnu

Danmark For abonnenter

Rasmus Paludan har fundet nyt hul i lovgivningen: Sætter 200 kroner på højkant til underskrivere af vælgererklæringer

Annonce