Annonce
Navne

Købmand indstillet til pris

Eleverne fra Haderup Skole kan få sunde to-go retter til frokost. Pressefoto
Købmand Malene Houni Hansen, der har drevet SPAR Haderup mellem Viborg og Herning i mere end ti år, er nomineret til prisen ”Årets lokale ansvarstager – i butik” til Generation Food Award 2021.

Haderup: Grøntafdelingen er dobbelt så stor som forventet, når man bevæger sig ind i den lokale SPAR i Haderup, og anden sal er inddraget til et udvidet køkkenområde for at kunne lave sunde to-go retter til blandt andet frokostmåltidet.

Det er nogle af årsagerne til, at Malene Houni Hansen, der efterhånden er et fast element i de lokale skoleelevers madvaner, er en af de nominerede til Arlas årlige prisuddeling, Generation Food Award, fortæller Arla, der står bag prisen, i en pressemeddelelse.

Prisuddelingen hylder ildsjæle, som gør en forskel for børn og unges madvaner. Det gør Malene Houni Hansen, som hver dag får besøg af 20-25 7.-9. klasse elever fra Haderup Skole.

Annonce

- Jeg føler et stort ansvar for at kunne tilbyde god og sund mad til de unge, der kommer forbi i frokostpausen. Derfor er det helt afgørende, at maden ser frisk og indbydende ud, når de kommer, så de rent faktisk har lyst til at spise den og ikke skal gå rundt en hel skoledag på tom mave eller energidrikke, siger Malene Houni Hansen, der mener, at hun kan se på de unges madvaner, at de generelt går mere op i sundhed i dag, end de har gjort tidligere.

Udvidelsen kan da også ses på butikkens omsætning. Med den nye grøntafdeling er salget af frugt og grønt nemlig tredoblet.

- Jeg går meget op i at udvikle butikken, så den passer til tidens tendenser. Derfor valgte jeg at investere i en dobbelt så stor frugt- og grøntafdeling i 2019. Det har især været en populær beslutning blandt pigerne fra den lokale folkeskole, som er glade for at købe et frisk æble eller en banan i frikvarteret, siger hun.

Udvidelsen kan da også ses på butikkens omsætning. Med den nye grøntafdeling er salget af frugt og grønt nemlig tredoblet. Og det er det store udvalg af grønne snacks og sunde to-go retter til de lokale skoleelever, der har fået Malene Houni Hansen nomineret til prisen som årets lokale ansvarstager i butik.

I alt er 30 ildsjæle nomineret til en Generation Food Award i ti0 forskellige kategorier. Prisuddelingen finder sted mandag den 13. september i Industriens Hus i København.

Annonce
Lemvig For abonnenter

Manden var alvorligt syg, og Bitten stod med fire børn og alle de udfordringer, der fulgte med: Bare der havde stået en og banket på for at sige, nu skulle jeg nok få hjælp

Vestjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Skuffelse i Lemvig-lejren efter pointdeling: - Jeg synes det var tyveri ved højlys dag

Sport For abonnenter

Minut for minut: Lemvig måtte nøjes med det ene point i fredagsgyser i Skive

Kultur

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Lemvig

Analyse: Nye Borgerlige skal mere end firedoble antallet af stemmer

Navne

Stort skulderklap til lokal kok: - Tårerne var lige ved at komme, men jeg holdt dem heldigvis tilbage

Erhverv For abonnenter

Det er Nordeuropas største solcellepark, men hvor meget fylder den præcist: Som 888.000 skriveborde? Som en bagatel? Som en forringelse af livskvaliteten?

Navne

Nyuddannede teknisk designere

Kultur

Stem her: Nu kan du være med til at finde det bedste billede i lokal fotokonkurrence

Erhverv

Her skal der helst være grus i maskineriet

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Leder For abonnenter

Højere afgift på dieselolien er det rene talmagi- det sænker ikke CO2-udledningen

Sport For abonnenter

Karakterbogen: 2 mål på 12 afslutninger gør ikke Thymann til en skurk

Lemvig

Ønske i valgkampen: Det skal være let for den pårørende når det er svært

Annonce