Annonce
Erhverv

Købmanden holdt rejsegilde: Sammen er de stærke i Asp

Der var indkøbt sodavand, øl og pølser til 400 mennesker, og der blev taget godt fra. Foto: Morten Stricker
Efter snart et års arbejde og en mindre forhindring fra Slots- og Kulturstyrelsen kunne Asps borgere endelig fejre rejsegilde på den nye købmandsbygning fredag

Asp: Der var kø ude ved pølsemanden og masser af glade mennesker "indenfor", da der fredag eftermiddag var inviteret til rejsegilde hos købmanden i Asp. Og det var der mange, der sagde ja tak til.

To store kranse blev hejst til tops, og heldigvis holdt vejret nogenlunde, for først om et par uger kommer taget på.

- Er det derude, den der høj er? spurgte mange og pegede ud i baghaven til det nye byggeri.

Gravhøjen i baghaven har nemlig været samtaleemne i Asp og omegn i et stykke tid nu. På grund af en lov måtte det planlagte købmandsbyggeri laves om i sidste øjeblik, så der er blevet barberet et hjørne og nogle kvadratmeter af bygningen, for at byggeriet kunne godkendes af Slots- og Kulturstyrelsen.

- I stedet for har vi så planer om, i en anden runde, at søge om lov til at udbygge med 40 ekstra kvadratmeter til en anden side, siger Johannes Pedersen, der er formand for bestyrelsen bag byggeriet.

Annonce

Vi står sammen, og sammen er vi stærke.

Johannes Pedersen, en af initiativtagerne til den nye købmand

Står sammen

Den kommende købmandsbutik følger planen, så den står klar til indvielse 10. august. Herefter følger del to af byggeriet, hvor den oprindelige butik rives ned, og i stedet er der planer om at lave den overskydende plads til et lille torv.

Det store fremmøde på dagen, og det faktum, at byggeriet blandt andet er finansieret af et stort antal anparter, vidner om en stor opbakning til projektet.

- Det er sådan, vi er herude, siger Johannes Pedersen.

- Vi står sammen, og sammen er vi stærke.

Og sammen kan man udrette mange ting på kort tid. Det er ikke engang et år siden, at initiativtagerne til en ny købmandsbutik i Asp, der skulle sikre butikkens og dermed lokalområdets overlevelse mange år frem tiden, inviterede til det første informationsmøde.

- Og nu står vi her og holder rejsegilde. Det er altså flot, siger Johannes Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Minister afkræves svar om Høfde 42

Lemvig

Ekstra penge til turistarbejde

Annonce