Annonce
Erhverv

Købmanden køber krogrunden i Humlum

Købmand Lars Daugbjerg har købt krogrunden ved siden af hans butik i Humlum. Her vil han udvide sin forretning med blandt andet 30 p-pladser og cirka 250 kvadratmeter. Arkivfoto
Lars Daugbjerg ville allerhelst, at landsbyen beholdt sin kro - den næstbedste løsning bliver, at krogrunden forvandles til en udvidet og forandret Spar-butik med 35 p-pladser.

Humlum: Kunderne og borgerne i Humlum har udsigt til, at deres lokale dagligvarebutik, Spar-butikken ved købmand Lars Daugbjerg, formentlig om kort tid begynder en større transformation.Annonce

Jeg har et lille håb om at kunne præsentere den nye og forandrede butik til november lige før julehandlen.

Lars Daugbjerg, købmand, HumlumLars Daugbjerg blev i denne uge ejer af den grund, hvor den tidligere Humlum Kro og de tilknyttede bygninger i dag stadig står. Det er dog en stakket frist, for kommunens udvalg for teknik-, miljø- og klima gav på sit seneste møde grønt lys til at vælte alle bygningerne.

- Planen er at udvide forretningen med cirka 250 kvadratmeter og ombygge den eksisterende butik, der blandt andet vil få ind- og udgang, der hvor krobygningen står i dag, siger Lars Daugbjerg.

Udenfor bliver der plads til et parkeringsområde med 35 p-pladser - det er 20 flere end i dag.

- Adgangen til og fra forretningen bliver fra parkeringspladsen. Det bliver ti gange bedre trafikalt end i dag, hvor biler bakker direkte ud på vejen. Det kommer ikke til at ske i fremtiden, siger Lars Daugbjerg.

Nu eller aldrig

Humlum Kro blev ødelagt ved en påsat brand i midten af september 2019. Kroejer Tonny Hedegaard stod i et dilemma, da han var trådt ud af den daglige drift af kroen og i stedet mere eller mindre havde overdraget depechen til et ungt forpagterpar.

Efter branden skulle han afgøre, om kroen eventuelt skulle genopbygges, eller om krodrift i Humlum var et overstået kapitel. Trods flere forsøg så lykkedes det ikke at finde én, der ville bygge kroen op igen. Siden branden har kroen og de tilknyttede bygninger derfor stået tomme, og især den sodsværtede og ødelagte kro har været et trist syn.

Lars Daugbjerg fortæller, at tanken om at købe grunden og bygge og udvide opstod et halvt års tid efter branden.

- Hvis der blev bygget boliger på grunden, så ville det én gang for alle lukke for muligheden for at udvide min forretning, siger han.

Annonce

Glad for løsning

Endnu er projektet ikke ret meget længere end købsaftalen mellem købmanden og krofatter.

Men går alt optimalt, så håber Lars Daugbjerg på, at håndværkerne kan gå i sving på grunden til sommer, når alle spor efter kroen er fjernet. Nu skal der laves streger på en tegning og ansøges hos kommunen.

- Jeg har et lille håb om at kunne præsentere den nye og forandrede butik til november lige før julehandlen, siger Lars Daugbjerg.

Kroejer Tonny Hedegaard siger i en kommentar på Facebook, at han er rigtig glad for, at Lars Daugbjerg har købt grunden - og at der i fremtiden vil være en større købmandsbutik i Humlum.

Annonce

Fantastisk

Med købet puster Lars Daugbjerg endnu mere liv i landsbyen, bygger nyt, hvor et sodsværtet ar har stået siden september 2019, løser en udfordring med trafikken i byens gader og investerer samtidig stort i Humlum.

- Jeg tør godt, fordi jeg tror på byen. Samtidig så sælges der sommerhuse i Toftum som aldrig før. Jeg tror på fremtiden - især efter et 2020, der slog alle rekorder i min butik.

Formanden for Humlum og Omegns Borgerforening, Carsten Skovsted, siger til avisen, at købmandens beslutning er den næstbedste nyhed, han kunne forestille sig.

- Vi ville alle sammen gerne have beholdt en kro. Når nu det ikke kunne være sådan, så er det superfedt, at Lars kan bygge en stor og lækker butik på grunden. Det er fantastisk, at der også er udsigt til at løse de trafikale udfordringer ved butikken. Vi står bag Lars beslutning, og jeg er sikker på, at det bliver et kæmpeplus for Humlum, siger Carsten Skovsted.

Annonce
Lemvig For abonnenter

For tredje gang på tre måneder: Nu er udsmykning på Torvet igen blevet ødelagt

Danmark

Søndagens coronatal: Yderligere 11 er døde - 4326 har fået en positiv test

Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

Blandt de mindst ramte: Lemvig Kommune er ikke længere blodrød

Navne For abonnenter

Aktive Bente er både blind og næsten døv: Hvis man sætter sig ned og har ondt af sig selv, bliver man siddende

Lemvig

DMI varsler snestorm: Op mod 30 centimeter sne på vej

Lemvig

By og sø skal hænge bedre sammen: To projekter er i gang på samme tid

TV 2-direktør efter dokumentar: Ledelsen har svigtet

Ulfborg/Vemb For abonnenter

Anne gik fra politibetjent til ægproducent og undrer sig over ulogiske regler: - Man skal være jurist for at drive landbrug

forside For abonnenter

Sådan ser tallene ud: Her er ugens regnskaber fra Nordvestjylland

Navne For abonnenter

Vera og Verner døde med syv timers mellemrum: - Hun var hans livs kærlighed

Erhverv

Forretninger frygter ikke krav om mundbind: Kunder er gode til at bakke op om lokal handel

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Debat

Nu er det Omikron vi skal lære at sige ud gennem mundbindet

Søndag ifølge chefredaktøren For abonnenter

Når vi bygger kunstige øer for at få plads til endnu flere i de største byer, er vores overforbrug i julen ikke jordens undergang

Vestjylland

Spurgt på gaden: Tager du til julefrokost i år – eller melder du afbud?

Annonce