Lemvig

Køkken-renovering en nødvendighed for Tuskær

Hvis der fortsat skal komme mange mennesker til arrangementer på Tuskær, så skal køkkenet opgraderes, mener stedets ledelse. Arkivfoto

Kulturcenter Tuskær søger kommunen om 280.000 kroner til at få køkkenet godkendt af Fødevarestyrelsen - afgørelsen er udsat

Fjaltring: Lemvig Kommune overtog Kulturcenter Tuskær efter stifteren Elin Nilssons død, og siden er der kommet ny ledelse, hvor det er Lise Faurschou Hastrup, som er den daglige leder.

Nu har kulturcentret søgt om midler til at forbedre centrets køkken, da det er en nødvendighed, hvis man skal udvikle sig med flere arrangementer, kurser, temadage og møder. Det vil koste godt 350.000 kroner, og da man har en privat donation på 70.000 kroner, så er kommunen ansøgt om godt 280.000 kroner.

Det er en ansøgning, man i første omgang har udsat behandlingen af i familie- og kulturudvalget af i en måned frem til mødet i starten af februar.

- Det er ikke en afvisning, men vi er nødt til at have undersøgt sagen nærmere, og vi er nødt til at tale med byrådskollegaer om, hvordan vi tackler denne opgave. Vi kan ikke løse så stor en ansøgning, da det vil tømme vores kasse for kulturmidler. Og man kan diskutere, om etableringen af et køkken skal finansieres i kulturmidler, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V) om, hvorfor man ikke tog en afgørelse på mødet tirsdags.

Han tilføjer, at der måske også er andre bygningsopgaver, der skal klares på Tuskær, så måske skal det ses i en større sammenhæng.

I ansøgningen skriver Lise Faurschou Hastrup, at køkkenet er et vigtigt omdrejningspunkt i forhold til at kunne udbyde facilitering af møder og temadage.

- Det er en forudsætning for en bæredygtig økonomi på stedet, at køkkenet opgraderes til at kunne godkendes af Fødevarestyrelsen.

I 2018 forbedrede man køkkenet med industriopvaskemaskine, køleskab, stålborde, emhætte, kaffemaskiner og maling, som dels er finansieret af egne midler og af en donation fra den nu nedlagte Fjaltring Sparekasse.

Lise Faurschou Hastrup er daglig leder på Tuskær, og hun mener, at køkkenet vil være et vigtigt omdrejningspunkt i fremtiden. Arkivfoto
0/0
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Vil danne korps af frivillige: Skal styre trafikken i stedet for hjemmeværnet

Lemvig

Landmand mødt af kritik: Kunne have gjort mere for at mindske lugten

Holstebro

Ulvepar har fået hvalpe: Nu advarer forskere mod ulveturisme

Lemvig For abonnenter

Hjemmeværnet melder pas: Vil ikke assistere ved motionsløb

Lemvig For abonnenter

Man bliver nølende over for at anbefale andre at bosætte sig her

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Lemvig

Vindbranche: Fiskeri og olie blokerer for Nordsøen som grønt kraftværk

Annonce