Annonce
Navne

Køkkenchef og fødselar: - Min største frygt er ikke at blive færdig til tiden med det, jeg skal

- Den bedste duft, jeg ved? Udenfor må det være, når kaprifolien springer ud. Jeg synes, den dufter af altea-bolsjer. Og ellers duften af kaffe og vanilje, siger Rehné Bank, der fylder 50 i morgen. Arkivfoto: Johan Gadegaard
For meget støj og folk, der ikke gør sig umage, er irriterende. Men en god kop kvalitetskaffe, ditto portvin og noget af hustruens hjemmelavede chokolade gør køkkenchef Rehné Bank lykkelig.

50: Hvordan skal fødselsdagen fejres?

- Meget stille og roligt. Jeg har ikke haft overskud til at planlægge planlagt nogen stor fest, fordi mit arbejde har krævet ret meget ekstra af mig på det seneste. Og så er corona jo blusset op igen, så det bliver til lidt hjemmehygge i stedet.


Hvilke tre ting ville du tage med på en øde ø?

Annonce

- Min espressomaskine, en god stol og alle de bøger, jeg aldrig når at få læst.


Hvis du kunne ændre en ting ved dig selv, hvad det så være?

- Åh, at jeg var mere vedholdende, tror jeg. Jeg har for eksempel altid gerne villet lære flere sprog. Jeg ville gerne kunne tale fransk, spansk, italiensk...så får jeg begyndt på et kursus på min iPad, det er vældigt sjovt et par uger, og så går det i sig selv igen. Indtil næste gang jeg er på ferie og tænker: "Det kunne nu være godt at kunne tale italiensk...."


Hvis du lukker øjnene og tænker på et helt vidunderligt sted, hvor er du så henne?

- Jost van Dyke (De britiske Jomfruøer, red.). For mange år siden, da jeg var først i 20'erne, var jeg så heldig at sejle som kok på et mindre krydstogtskib, som tog 126 passagerer, i Caribien. Jost van Dyke er en lillebitte ø, som man kun kan komme til i en lille båd. Den har en bar, en strand med kridhvidt sand og blåt, blåt vand. Det rene paradis. Det sted har jeg aldrig kunne glemme.


Hvad kan irritere dig?

- Hvis der er meget støj omkring mig - tv, radio, folk der snakker. Så nyder jeg at komme hjem og få lidt fred og ro. Det irriterer mig også, hvis folk ikke gør sig umage, når de har evnerne.

Jeg er nok nørdet med god kvalitet. Sådan en god kop kaffe, som jeg har fundet de helt rigtige bønner til, er fantastisk.


Hvad er du nørdet med?

- Jeg skulle lige til at sige "ingenting", men jeg er nok nørdet med god kvalitet. Sådan en god kop kaffe, som jeg har fundet de helt rigtige bønner til, er fantastisk. Jeg kan godt lide noget, der er kram, i det hele taget. Derfor er jeg også irriterende at købe gaver til, fordi kvalitet kan være dyrt. Om det gælder alting? Ja faktisk - madvarer, kogegrej, musikinstrumenter, møbler. Men altså, selvom jeg ville elske at have en toplækker stol til 50.000 kroner, så er det jo ikke realistisk.


Hvilket job forestillede du dig, at du skulle have, da du var barn?

- Jeg har faktisk ville være kok, lige siden jeg omkring de ti år. Hvorfor? Haha, ja det lyder nok mærkeligt, men altså; min storebror læste sådan nogle små hæfter, sort/hvide, krigs-tegneserier, som jeg fik bagefter. I et af dem var der en patrulje, der skulle overnatte ude et sted, og en af soldaterne kunne lave mad til dem ud fra det, han bare gik ud i naturen og fandt. I dag er det det, man kalder fouragere, og det er vældigt trendy, men dengang tænkte jeg bare, at hvis man kunne lave mad ud af nærmest ingenting, så kunne man nå langt. I øvrigt går jeg også i dag op i at få meget ud af lidt.

Rehné Bank

Hvorfor: Fordi han fylder 50 år den 22. december.

Titel: Køkkenchef og kulinarisk leder af Havens Køkken og Madhus på Regionshospital Gødstrup. Tidligere køkkenchef ved Plexus Idom-Råsted.

Privat: Gift med Kirsten, parret har to døtre på ni og 12 år.

Bopæl: Holstebro.


Hvad er din største frygt?

- Ikke at blive færdig til tiden - ikke at nå det, jeg skal. Det er altid i baghovedet, men det er også det, der motiverer én til at blive færdig. Jeg har prøvet at stå i en situation, hvor det ikke lykkedes. Det var dengang, vi havde Banks Gastronomi i Nørregade. Jeg skulle ud med noget mad, der var bestilt, og stolede blindt på min GPS. Jeg endte ude i en skov, og inden jeg fik ændret kursen og nåede frem med maden, var jeg over en halv time forsinket. Det var ikke sjovt.


Hvad er det værste job, du har haft?

- Jeg har egentlig altid haft gode jobs. Men der, hvor jeg havde den største udfordring, var, da jeg arbejdede på Sørup Herregård ved Ringsted. Jeg havde 35 kilometer på arbejde, og de blev tilbagelagt på en lille knallert, der højest kunne køre 30 kilometer i timen. Jeg tilbragte utroligt meget tid på den knallert, og jeg var nødt til at have en benzindunk med på turen, for ellers var der ikke benzin nok til både at komme frem og tilbage.


Hvis du kun måtte spise/drikke to ting resten af livet, hvad skulle det så være?

- Jeg elsker et godt glas portvin, så altså portvin og så noget af Kirstens hjemmelavede chokolade...

Annonce
Sport For abonnenter

Et kig ind i superligaklubbernes akademier: 13 vestjyske talenter står på spring til superligaen

Danmark

Søndagens coronatal: 42.018 coronasmittede - det næsthøjeste under epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Direktør tilbage i håndboldmålet efter et halvt år med regneark

Erhverv For abonnenter

Søger løbende nye folk: Euro Industries har vokseværk

Lemvig

Nu kan du blive coronavaccineret i Thyborøn

Lemvig For abonnenter

Frivillige sidder klar: Tingene skal laves i stedet for at blive smidt ud

Kommuner tør ikke bygge vindmøller: V og K vil have Folketinget på banen

Sport For abonnenter

Slutspurt hjalp: Mange spillere vil med til indendørs fodboldturnering

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Navne For abonnenter

På denne måde burde alle forlade denne jord: ALS-ramte Knud-Erik Dam sagde tre ord, og tog så afsked med livet

Holstebro

Agnes og Esther uddeler p-bøder... som bilister bliver glade for

Dall: Messerschmidt skal æde skovsneglen

Lemvig

Nørre Nissum-pige blandt udstillerne på Museet for Religiøs Kunst: Dejligt at være tilbage

Holstebro For abonnenter

Gigt-patienten Per: At skulle vente fra august til februar på en undersøgelse - inden jeg overhovedet kommer videre til operationskøen - er helt skørt

Lemvig

Nye kandidater til Lemvig Prisen og opbakning til allerede foreslåede kandidater

Annonce