Erhverv

Køkkenproducent henter kendt erhvervsmand ind i bestyrelsen

TCM Group har hentet Danny Feltmann Espersen ind i bestyrelsen. Arkivfoto: Morten Stricker
Danny Feltmann Espersen er nyt bestyrelsesmedlem hos køkkenproducenten TCM Group med hovedsæde i Tvis.

Tvis: 2018 blev et rigtig godt år for køkkenproducenten TCM Group i Tvis. Året gav et overskud på mere end 100 millioner kroner. Der var også markant vækst i omsætningen.

2019 er også indledt godt, og for godt 14 dage siden meldte virksomheden, der først og fremmest producerer Tvis og Svane Køkkener, at der skal ansættes 30-40 nye medarbejdere i løbet af foråret.

Virksomheden har netop afholdt ordinær generalforsamling, hvor der blev valgt et nyt medlem til bestyrelsen. Det blev Danny Feltmann Espersen, der er administrerende direktør for møbelvirksomheden Menu. Han har tidligere haft en lang karriere hos tøjfirmaet Hennes & Mauritz. Det nye bestyrelsesmedlem har også været inden for Bang og Olufsen.

- Vi er meget tilfredse med, at en erfaren profil som Danny Feltmann Espersen vil træde ind i bestyrelsen. Danny vil bidrage med sin stærke baggrund indenfor Nordic retail herunder digital eksekvering samt erfaring indenfor indretning og design, og Danny vil dermed kunne understøtte TCM Groups fortsatte vækst på de skandinaviske køkkenmarkeder, siger TCM Groups bestyrelsesformand Sanna Suvanto-Harsaae i forbindelse med valget.

Danny Feltmann Espersen er gift med tidligere udenrigs- og justitsminister Lene Espersen, der i dag er direktør for Danske Arkitektvirksomheder. Hun var også en kort periode formand for Det Konservative Folkeparti.

0/0
Annonce
Forsiden netop nu
Lemvig

Siden finanskrisen: Lemvig i top tre over økonomisk vækst

Sport

Riis har lukket Handbergs cykelhold: Det er vemodigt, men jeg er på ingen måde overrasket

Lemvig For abonnenter

Miljøtilladelse til smågrise-producent skal diskuteres i byrådet: Naboer vil have sagen i ny høring

Lemvig

Viceforstander takker af efter 37 år

Erhverv

Kemifabrikken på Harboøre Tange giver aldrig op

På afstand ligner Harboøre Tange et paradis for turister, fiskere og vilde fugle. Men når man kommer over bakken på Thyborønvej, forstyrres udsigten af et fyldigt industrikompleks med høje skorstene ude mellem Vesterhavet og Nissum Bredning. På jernbanesporet står lange rækker af kemikalievogne bemalet med Cheminovas navn, og de færreste vil være i tvivl om, hvor vi er endt. I årtier har den nordvestjyske kemifabrik været kendt for sine synder fra fortiden: En ophobning af mange ton kemikalieaffald på stranden ved Høfde 42 og på den oprindelige fabriksgrund lidt syd for det sted, virksomheden ligger i dag. Men Cheminova er ikke fortid. Nu hedder den bare FMC Site Rønland. Historien har ikke slået virksomheden ihjel, og mange vil blive overrasket over, at der stadig vandrer 450 ansatte igennem porten hver dag. Deres arbejde består i at fabrikere massevis af sprøjtegifte døgnet rundt på et område, der strækker sig over store dele af halvøen Rønland. Plantebeskyttelse, som man kalder det, til alt fra bomuldsmarker til frugtplantager og golfbaner over hele verden. Avisen Danmark er som det første medie lukket indenfor for at høre om, hvad der egentlig foregår på FMC Site Rønland, siden virksomheden fik ny ejer i 2015. Den amerikanske kemigigant FMC købte dengang Cheminova i en milliardhandel, der især udløste jackpot til hovedaktionæren, Aarhus Universitets Forskningsfond. FMC, der i forvejen var en global kæmpe inden for plantebeskyttelse, havde frem for alt brug for et brohoved ind i Europa. - Der var en produktionskapacitet, der kunne være interessant, men det handlede især om at komme ind og få nogle salgskanaler og markedsandele i Europa, siger Jakob Kyllesbech, fabrikschef på FMC Site Rønland. Den 49-årige sjællænder begyndte i jobbet i januar 2018 og flyttede til Struer, hvor han i dag bor i en lejlighed ud til Limfjorden.

HB For abonnenter

HB videre efter overtids-drama: Én kamp fra at indløse billet til jyllandsserien

112 For abonnenter

Formand for dyreværnsforening: Det største svineri mine frivillige har set

Annonce