Annonce
Holstebro

Lang og kølig kø til kviktest: Men der er måske godt nyt på vej...

De seneste par dage har køen ad flere omgange været lang ved kviktestcentret i Holstebro. Leder af centrene i Holstebro og Viborg, Per Lundgaard fortæller, at man mandag havde kapacitet til 34.000 i regionen, men at der kom 44.000 borgere. Foto: Johan Gadegaard.
Der er 'run på' på kviktestcentret i Holstebro ved Døesvejens Fritidscenter. Køen strækker sig i disse dage helt ud til p-pladsen. Men måske, der er godt nyt på vej...

Holstebro: Vindjakkerne foran tripper. Tager vindhætterne op over ørerne og prøver at ryste sig fri af kulden, der ser ud til at krybe op under jakkerne overalt her i køen. Selv manden i Harboøre-habitten og den uldne striktrøje bagved skutter sig i vindstødene. Temperaturen skriver tre grader.

Køen her ved kviktestcentret strækker sig helt ned til p-pladsen. Klokken er 10.04, da avisen tager plads i køen. Datoen er 6. april - dagen hvor store dele af det liberale erhverv åbner igen.

48-årige Krista Rosendahl og hendes 7-årige søn tager plads bag os. Panderynker og et dybt suk lyder fra dem begge, da de ser køens længde.

- Det er godt nok koldt. Og det ser voldsomt ud med den her kø, siger 48-årige Krista Rosendahl. Hun er selv en af dem, der senere i dag skal ind og benytte sig af, at skønhedssalonerne nu åbner igen. Hun bor i Hvide Sande. Men det er på grund af hendes søn, Niels, der læser til tømrer i Holstebro, at hun tager testen her.

Køen snegler sig frem. Efter en time er vi nået indenfor her i testcentret. Kølige numser på stribe søger over til radiatoren ved indgangen. Der lyder et nys og flere steder tørres næserne rene. Er det fra pollen eller forkølelse?


Vi går fra 34.000 til 68.000 om dagen her i indeværende uge og begyndte da også allerede i påsken at opgradere. Jeg kan ikke sige præcist hvornår, der bliver opgraderet i Holstebro endnu - det er vi stadig ved at planlægge.

Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør i præhospitalet i Region Midt


Vatpinden stikkes i næsen en time og fjorten minutter efter køens start. Og så er der lige femten minutters ekstra ventetid på svaret.

- Det er godt nok det strammeste, jeg har været ude for. Den vildeste ventetid, jeg har oplevet, var på tre kvarter, siger 58-årige Ulla Fjordside, der til dagligt bor på Sjælland, hvor hun oftest bliver testet. Hun er i Jylland for at besøge familie:

- Men jeg synes ikke, at man skal brokke sig. Man skal klemme balderne sammen og blive testet - nu må vi lige stramme op her det sidste stykke tid, mener hun.

Annonce

Udvider kapaciteten

I Region Midtjylland er man i fuldt gang med at få forhøjet kapaciteten:

- Vi går fra 34.000 til 68.000 om dagen her i indeværende uge og begyndte da også allerede i påsken at opgradere. Jeg kan ikke sige præcist hvornår, der bliver opgraderet i Holstebro endnu - det er vi stadig ved at planlægge, siger Per Sabro Nielsen, lægefaglig direktør i præhospitalet i Region Midt.

Og hvad kulden angår, mener han ikke, der er så meget at gøre på nuværende tidspunkt:

- Det er flere steder ikke muligt at stille telte op - så folk må finde sig i at stå i kø udenfor. Selvom, at det jo ikke ligefrem er positivt, at folk står og venter så længe, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Lemvig

24-årig havde hash og peberspray

Lemvig

Dantrafo kom godt ud af 2020

Annonce