Annonce
Holstebro

Kører du med bus: Slut med at købe billet af chaufføren

Den midlertidige nedlukning af det betjente salg i busserne sker primært for at beskytte chaufførerne, så de fortsat kan varetage den kritiske infrastruktur, som busserne udgør i det danske samfund. Beslutningen er taget på baggrund af regeringens seneste restriktioner om øget afstand i kollektiv trafik, oplyser Midttrafik. Genre/arkivfoto: Michael Bager
Grundet corona går alle Midttrafiks busser over til selvbetjening. Chaufførerne vil hverken sælge eller kontrollere billetter.

Regionen: Midttrafik lukker for al betjent salg i busserne fra torsdag den 14. januar.

- Vi skal passe godt på hinanden - og det gælder både kunder og chauffører. Derfor har Midttrafik på linje med de øvrige trafikselskaber i Danmark besluttet, at det betjente salg i busserne lukkes midlertidigt, siger Thomas Dalgaard Mikkelsen, talsmand for Midttrafik, i en pressemeddelelse.

For kunderne betyder det, at de ikke skal fremvise billet til chaufføren. I stedet bliver det op til Midttrafiks kontrollører at foretage billetkontrol i alle busser.

Det vil heller ikke være muligt at købe en billet i bussen hverken med kontanter eller kort - eller at veksle penge ved chaufføren.

I stedet skal kunderne betjene sig selv via Midttrafiks app, webshop eller rejsekort. Midttrafik har midlertidigt oprettet mulighed for at betale med Mobilepay.

Kunder, der ikke kan fremvise gyldig billet, risikerer en kontrolafgift på 750 kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Få overblikket: Disse grupper skal vaccineres i april

Annonce