Annonce
Rosport

Kajakklubben har massivt vokseværk

Det er gode tider i Kajakklubben Pagaj, som oplever fremgang i medlemstallet og endnu engang vil afholde DM. Foto: Morten Stricker
I weekenden afholdt Kajakklubben Pagaj standerstrygning, som markerer sæsonens afslutning. Her kunne klubmanden Børge Petersen se tilbage på en sæson, hvor klubben har opnået et rekordhøjt medlemstal. I den nærmeste fremtid håber klubben at blive vært for danmarksmesterskaberne i 2020.

Holstebro: Hvis der er nogen, som kender til tendenserne i kajakklubben, så er det Børge Petersen, som har været aktiv i klubben siden 1960.

Han kan ikke huske noget ligende, det som han var vidne til i den forgange weekend, hvor sæsonen blev afrundet ved den såkaldte standerstrygning.

- Vi var 60 medlemmer, og jeg kan i hvert fald ikke huske, at vi før har været så mange, siger Børge Petersen, som derudover også kan notere sig 45-50 i vinterbadeafdelingen, som blev startet op for et par år siden. Tilstrømningen gør, at klubben går med overvejelser.

Det er ikke kun antalmæssigt, at klubben har oplevet succes i den forgange sæson. Klubben har en hel del talentfulde roere med til stævner rundt omkring i Danmark, og det er nærmest mere reglen end undtagelsen, at de hiver medaljer med hjem til det nordvestjyske.

Tre af medaljeslugerne blev også hyldet til sæsonafslutningen, hvor der blev uddelt pokal til den, som havde roet flest kilometer i sæsonens løb.

Det blev Mads Pold, Josh Cope og William Åkerlund som havde roet henholdsvis 2242 kilometer, 1750 kilometer og 1718 kilometer.

Annonce

Går efter DM

Der bliver dog ikke kun kigget tilbage på sæsonen der gik.

Kajakklubben har ansøgt om at blive arrangør af DM i 2020. Et værtsskab, som bliver uddelt i starten af november.

- Vi er meget spændte på, hvad svaret bliver, siger Børge Petersen.

Pagaj var senest vært for DM i kano og kajak tilbage i 2018, og klubben har afholdt mesterskabet 20 gange i alt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Ole & Elo streamer aflyst koncert

Annonce